Ce ne-a pregatit NCRR – Noul Cinematograf al Regizorului Roman

Ce ne-a pregatit NCRR – Noul Cinematograf al Regizorului Roman

  Ce ne-a pregatit NCRR – Noul Cinematograf al Regizorului Roman

de Ana-Maria Căciulă – colaborator

Deşi dimineaţa lui 12 august ne-a indus în eroare, făcându-ne să credem că avea să fie o zi ploioasă şi bună de stat în casă să lenevim, am avut parte de o după-amiază însorită, perfectă pentru a face o plimbare la Muzeul Ţăranului Român, să descoperim ce năzbâtie simpatică au reuşit să organizeze cei de la NCRR.

Se pare că aceştia au decis să prezinte un proiect – dacă ar fi fost vorba de tablouri, aş fi zis o expoziţie – care constă în proiectarea unor filme europene de ficţiune sau documentare, cu ajutorul cărora să promoveze tinerii regizori, atât pe cei români, cât şi pe cei din alte ţări europene – precum filmul Toată lumea din familia noastră . Filmele din timpul zilei au fost vizionate în sală, deoarece lumina nu permitea proiectarea acestora în aer liber.

În acea zi am nimerit filmul de la ora 17:00, „À bout portant“(2010) – „Punct ochit“, thriller realizat în regia lui Fred Cavayé, cu Gérard Lanvin, Gilles Lellouche şi Roschdy Zem ca actori principali.

Eşti iubitor de acţiune, de adrelină sau suspans? Ăsta-i filmul perfect pentru tine! Samuel îşi duce soţia însărcinată la spitalul unde lucrează. Întâmplarea face ca în acelaşi timp, acesta să poată salva viaţa unui om, dar lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, iar soţia lui Samuel este răpită. Acesta primeşte un telefon prin care este anunţat că soţia lui va fi eliberată numai dacă Samuel îl scoate pe Sartet din spital. Sartet se dovedeşte a fi nimeni altul decât omul pe care Samuel îl salvase de la moarte. După nenumărate infracţiuni comise, crede în sfârşit că a ieşit cumva basma curată şi că urmează să-şi recupereze soţia. Asta până când află că răpitorul a fost măcelărit şi că poliţia nu joacă, de fapt, rolul care trebuie.

Este un film care, pe lângă împuşcături şi lovituri, ne arată lumea reală: poliţişti corupţi care închid ochii în faţa crimei pentru bani, un om care nu poate apela la niciun fel de ajutor extern, pentru că nimeni nu poate fi de încredere, dar mai ales, faptul că familia şi iubirea pentru aceasta te forţează să-ţi depăşeşti limitele, să fii extrem şi să fii în stare de absolut orice pentru a o salva, atunci când tu eşti singurul care o poate face.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.