De la Festivalul „Florian Pittis“, in ziua 2

De la Festivalul „Florian Pittis“, in ziua 2

De la Festivalul „Florian Pittis“, in ziua 2

fotoreportaj de Mircea Steriu – colaborator foto

În seara de marţi, pe data de 14 mai, în sala „Toma Caragiu“ a teatrului Bulandra, s-a desfăşurat a doua zi din cadrul festivalului „Florian Pittiş“, ediţia a VI-a. Tinerii au vrut din nou să arate că pasiunea pentru teatru poate învinge orice barieră. Pe durata serii, 6 dintre cele mai bune trupe de teatru formate din liceeni, s-au întrecut în talentul actoricesc, în faţa unui public entuziast, ce a aşteptat cu nerăbdare fiecare replică rostită.

De la Festivalul „Florian Pittis“, in ziua 2

Când ceasul arăta ora 19:00, prima trupă, „Lu’ Caragiale“, formată din elevi ai liceului I.L. Caragiale, era gata de spectacol. Aceştia au deschis seara cu piesa „Nodul Gordian“, după Ion Valjan. Au avut multă energie şi replici puternice, cu un feedback pozitiv de la public.

A doua trupă, cu numele „Drama Club“, venită tocmai din Botoşani, şi-a făcut apariţia pe scenă cu piesa „Ssst!“, o adaptare după „Îmblânzirea scorpiei“ de William Shakespeare. Totul a început cu un moment îngheţat, în care toţi actorii au stat nemişcaţi, pe poziţii bine prestabilite. Când s-a dat semnalul, a început prestaţia – o piesă vulcanică, care a reuşit să pună zâmbetul pe faţa fiecărei persoane din sală.

De la Festivalul „Florian Pittis“, in ziua 2

Urmează piesa „Nunta“, o adaptare după A.P. Cehov, jucată de membrii trupei „Catharsis“. A fost un moment plin de haz în care s-au regăsit şi elemente de musical. Costumele, foarte bine alese, au dat piesei un plus la partea de atmosferă în sală.

De la Festivalul „Florian Pittis“, in ziua 2

Penultima trupă, „Atelierul de teatru“, din Botoşani, a intrat pe scenă cu piesa „Deşteptarea Primăverii“, o adaptare după originalul lui Frank Wedekind. Aceasta a avut o tonalitate mai serioasă, neavând la fel de multe momente amuzante ca celelalte piese. Totuşi, au dat dovadă de multă seriozitate, piesa având un mesaj bine conturat pentru public.

În final, trupa „Yorick“, cu elevi ai liceului „Iulia Haşdeu“ şi Şcoala Centrală, termină festivalul cu piesa „Petrecerea“, de Gabriel Pintilei. Actorii, bine pregătiţi, reuşesc să menţină până la sfârşit publicul în starea de amuzament, datorită scenariului plin de umor.

De la Festivalul „Florian Pittis“, in ziua 2

După o zi atât de încărcată, juriul va avea de făcut o decizie foarte complicată şi importantă de făcut, însă noi ne vom întoarce şi mâine pentru a afla cine sunt fericiţii câstigători.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *