Am fost si la concertul Depeche Mode!

Concert Depeche Mode

Concert Depeche Mode

de Alexandra Zamfirescu – colaborator

Depeche Mode – sau evenimentul anului, cum l-ar numi unii, a strâns în seara de 15 mai aproape 50 000 de fani pe Arena Națională. Cu mic, cu mare, fanii au stat la cozi interminabile, s-au îngrămădit și au alergat cât i-au ținut picioarele pentru a ajunge cât mai aproape de legendara trupă, ce în urmă cu 7 ani a făcut un record în a fi primul concert din România ever Sold Out.

Timp de mai bine de două ore fanii au fost plimbați printr-o altă dimensiune, readuși, sau aduși pentru prima oară, depinde de caz, în lumea deceniilor trecute, cu melodii ca „Enjoy the Silence“ și „I Just Can’t Get Enough“, ritmurile optzeciste luând cu asalt Stadionul Național și inimile fanilor.

Odată cu deschiderea porților în jurul orei 17:00, mii de fani ce așteptau deja de ore bune la porți au pus stăpânire pe culoarele stadionului, îngrămădindu-se în fața scenei de unde nu s-au mai mișcat până la finalul concertului, la ora 23:00.

Evenimentul a început cu concertul trupei britanice F.O.X, iar Depeche Mode nu s-au lăsat prea mult așteptați, concertul începând conform planului, cu puțin timp înainte de ora 21:00. Energia și entuziasmul celor 50 000 de persoane s-a simțit din plin încă din prima clipă în care Depeche Mode au intrat pe scenă, aducând o introducere frumoasă în seara ce avea să înceapă, cu melodia „Welcome To My World“. Stadionul plin s-a zbătut, a țipat și a dansat pe ritmurile fiecărei melodii, acompaniate de strigăte și aplauze necontenite, iar trupa și-a plimbat fanii români prin toate stările posibile, de la melancolie la extaz.

Chiar dacă Depeche Mode își promovau în România cel mai nou album, Delta Machine, din setlist nu au lipsit cele mai consacrate piese, trupa înnebunindu-și fanii cu ritmurile melodiilor: „Precious“, „Personal Jesus“ sau „I Feel You“, melodii la care chiar și unii dintre voluntarii responsabili cu intrarea la concert au rupt-o la fugă spre gazon pentru a simți atmosfera feerică ce se crease printre fani la auzul acestor melodii. Fiecare melodie cântată aseară a fost însoțită de jocuri fantastice de lumini, de proiecții video, dar cel mai important, de atenția și entuziasmul fanilor ce, la bis, și-au ridicat cu toții mâinile în aer formând, o adevărată furtună de membre ce se mișca la unison.

O adevărată dovadă de profesionalism din partea trupei ce nu s-a lăsat așteptată, ce a răspuns cu bucurie nedisimulată la strigătele publicului și a părut că se simte foarte bine în prezența românilor, dar și din partea fanilor ce au venit pentru un concert frumos, liniștit, fără pahare aruncate în aer, fară altercații sau certuri.

Un eveniment profesionit şi cu adevărat minunat!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *