A 13-a Zodie sau Ophiucus

A 13-a Zodie sau Ophiucus

de Mirona Crăciun – redactor
foto: astronomy.info.com.ro

Ştiţi că a apărut o nouă zodie? Da, e adevărat. Ea se numeşte Ophiucus sau, în termeni mai accesibili şi pe înţelesul tuturor, Şarpele.

Această a treisprezecea zodie a apărut datorită mişcării Pământului în jurul Soarelui, mai precis datorită devierii traiectoriei sale. Acum 3000 de ani babilonienii au inventat această zodie, însă abia acum se poate lua în considerare existenţa unei a treisprezecea zodii.

Cum ştii dacă eşti „şarpe“? Destul de simplu. Cei născuţi în perioada 30 noiembrie-18 decembrie aparţin zodiei. Din câte ştiu, asta se aplică doar pentru cei ce s-au născut după afirmarea ipotezei cum că Ophiucus ar exista, aşa că nu se prea aplică pentru niciunul dintre cititori momentan :-).

Dar, în orice caz, nativii din noua zodie sunt pacifişti, poetici şi au o fire artistică. Sunt sociabili şi extrovertiţi, influenţabili şi nehotărâţi. Sunt compatibili cu berbecii, racii, balanţele şi scorpionii şi incompatibili cu vărsătorii, peştii, leii, taurii şi fecioarele, sunt firi sensibile şi au nevoia de a fi înţeleşi de cei din jur.

Această teorie este încă discutată şi nimic nu este concret, dar cam astea sunt toate informaţiile pe care vi le pot zice, până la ora actuală. Voi ce credeţi? Este utilă sau normală apariţia unei a treisprezecea zodii?

Recommended Articles

4 Comments

 1. Pai, de cativa ani s-a lansat “pe piata” ideea cu Ophiucus. Adica, holly molly! Iti dai seama ce fire complexa sunt, 18 decembrie: Ophiucus si Sagetator! 😀

  PS: ar insemna ca paul CHIAR e sarpe!

 2. te-ai scos.
  da, da, da trebuie sa ii spunem!

 3. Nu esti profesionist, nu mai scrie articole de care nu esti sigur!
  Ce spune regula unui jurnalist?
  Ca trebuie sa se informeze din 3 surse si nu trebuie sa redea informatii care nu sunt sigure.
  Sau…ah am inteles..revista de barfe, imi cer scuze

  1. Oh, si cum cataloghezi tu un profesionist? Comentand ironic la orice articol care nu ii convine? Putem ”barfi” pe tema asta, sa stii. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *