The Tourist (2010)

the-tourist-movie-poster

de Florentina Ţărînă – redactor

Regia: Florian Henckel von Donnersmarck

Despre „The Tourist“ nu putem afirma că este un film foarte bun, chiar dacă distribuţia lui cuprinde doi actori care au jucat în multe filme bune. Acţiunea filmului este destul de banală şi previzibilă, mai ales în partea de început. Johnny Depp este un turist care se nimereşte să cadă în plasa frumoasei Elise, interpretată de Angelina Jolie, şi ajunge să fie urmărit atât de poliţie, cât şi de Reginald Shaw, un mafiot foarte bogat, deoarece toţi îl consideră ca fiind Alexander Pierce. Toate momentele filmului sunt atât de previzibile, încât la un moment dat se ştie ce va face un anumit personaj.

Spre sfârşitul filmului se produce, din fericire, o întorsătură de situaţie şi întregul film se va termina într-un mod mai ciudat şi, probabil, imprevizibil, deoarece până în ultimul minut te vei întreba care este de fapt Alexander Pierce.

Nu putem spune că este un film chiar atât de plictisitor, ci putem spune că este plictisitor în anumite momente. Scene comice sunt doar vreo două sau trei şi multe implică discuţiile dintre cele două personaje principale. Un alt element bun este decorul, Veneţia, cu multitudinea ei de canale navigabile, care face tot farmecul filmului.

În concluzie, chiar dacă cei doi actori sunt cap de afiş şi chiar dacă este vorba de Veneţia, oraşul îndrăgostiţilor, nu vă aşteptaţi la ceva foarte strălucit.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *