Socialul de la pagina 5 – Sunt lucrurile mici ce ne fac fericiti

Socialul de la pagina 5

de Vladimir Pogonariu – redactor

Dacă v-ați gândit la tâmpenii clar nu aveți ce căuta aici. Pentru că nu se vrea a fi un articol cu conotații sexuale. Se vrea a fi un articol mai… mai altfel decât cele cu care v-am obișnuit poate. Pentru că am de gând să scriu un articolaș ceva mai sensibil. Nu, nu e ceva personal, e doar ceva drăguț.

E vorba despre fericire. „Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodată, dar în căutarea ei merită să alergi toată viața“. Asta zice Chirilă în „Calul din Marlboro“. Dar nu asta m-a pus pe gânduri. Asta doar mi-a amintit ceea ce voiam să vă spun. Vouă nu vi s-a întâmplat să fiți triști și un ceva, un cineva cât de mic, să vă facă ziua mai bună? Nu vi s-a întâmplat ca cineva, prin simpla sa prezență să vă facă să vă simțiți bine? Ei bine, eu am pățit-o. Și nu o dată, ci de nenumărate ori. Și ce? Păi nimic, doar că s-a adeverit zicala aia din titlu cu „It’s the little things that make us happy“. Nu trebuie să ni se îndeplinească un vis ca să fim fericiți. Nu trebuie să primim nu știu ce chestie super mare că să fim fericiți. Nu. Un zâmbet în autobuz, un gest tandru, o privire pierdută a vreunui visător pe stradă, o melodie ascultată la momentul potrivit, o persoană peste care dai întâmplător și care te binedispune cu prezența ei, chiar și în alea două secunde cât ați stat de vorbă. Asta nu înțeleg unele persoane și nu înțelegeam nici eu până acum ceva timp. Nu trebuie să ți se îndeplineacă visele că să fii fericit. Nu, trebuie doar să trăiești clipa, să te bucuri de ce ai și de micile bucurii ale vieții. Și eu sunt adolescent, și eu sunt visător, și eu sufăr din dragoste și din cauza notelor sau a tot felul de tâmpenii. Și eu sunt ca voi, dar eu am ales să mă bucur de fiecare mic gest. Și am mai ales să le fac și eu ziua mai bună celor din jur din când în când. Nu foarte des, pentru că ce e mult strică. Dar din când în când, unele persoane merită câte o atenție cât de mică. Dar nu vă gândiți că trebuie pregătit totul din timp. Nu. Totul e spontan. La fel ca și cuvintele mele așternute în acest articol.

Totul nu e decât un cocktail de stări, după cum mi-a spus cineva acum ceva timp. Și cu fericirea asta e complicat dacă gândim prea mult. Nu mai gândiți, trăiți momentul și scăpați de griji. Bucurați-vă de fiecare zâmbet și privire jucăușă și lăsaţi grijile deoparte. Zâmbiți, fraţilor, pentru că altfel o să aveți riduri la bătrânețe :)).

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *