Games – Games & IT

Logo_Rubrica_Games_Teen_Press-1024x75113

de Andreea Samoilă – redactor
foto: wikipedia.org

În 2012, au apărut pe piață unele dintre cele mai revoluţionare jocuri, telefoane sau tablete. Aşadar, haideţi să vedem care sunt cele mai celebre apariţii ale acestui an.

Cei de la Apple au decis să promoveze noul iPhone 5 prin sloganul „Cel mai mare progres al iPhone-ului de la iPhone încoace“ şi chiar nu mint deloc. Încă de la lansarea din toamnă, smartphone-ul a fost comandat de peste două milioane de unităţi în doar 24 de ore. Ce ne aduce nou însă acest telefon? Printre cele mai bune îmbunătăţiri se numără şi ecranul de 4 inch, procesorul A6, iar carcasa din sticlă de la iPhone 4 şi 4S a fost înlocuită cu una din aluminiu.

Games - Games & IT


De asemenea, este mai subţire cu 18% şi cu 20% mai uşor decât predecesorul său, iar greutatea este de 112 grame. Cei de la Apple au schimbat ecranul cu unul Retina de 4 inch, rezoluţie de 1136×640 pixeli, iar pentru ca internetul să meargă mai repede, iPhone 5 introduce conectivitate 4G LTE. Camera este chiar mai bună decât cea de la 4S deoarece este cu 25% mai mică şi 40% mai rapidă, iar modul Panorama surprinde imagini de până la 28 megapixeli. Printre problemele găsite, se numără carcasa din aluminiu ce se zgârie foarte uşor, iar, atunci când se fac fotografii, apar uneori pete pe imagine.

În primăvară, la Londra, a avut loc lansarea celui mai aşteptat smartphone Samsung – Galaxy SIII – sub mottoul „Come and meet The Next Galaxy“. Supranumit „Iphone killer“, noua versiune a smartphoneului aduce un ecran de 4.8 inchi, noua versiune Android şi funcţiile S Voice, S Beam, Smart Stay şi Pop-up Play. Deşi pare un telefon greu, acesta cântăreşte numai 133 grame, iar funcţia S Voice – ce ne aminteşte de Siri – este un asistent vocal care înţelege limbi precum engleza, germana, spaniola şi japoneza. Randamentul grafic este cu 65% mai rapid decât SII, internetul merge mai rapid cu ajutorul 4G-ului, iar camera de fotografiat este de 8 megapixeli. Aşadar, Samsung Galaxy SIII, mai bun sau nu ca Iphone 5, rămâne unul dintre cele mai bune smatphone-uri.

Games - Games & IT


Cel mai aşteptat joc al anului 2012, creat de Blizzard, este celebrul Diablo 3. Acţiunea are loc într-o lume a fanteziei întunecate, Sanctuary. Există cinci clase de personaje (Witch Doctor, Barbarian, Wizard, Monk, Demon Hunter), iar mediile înconjurătoare cuprind zone de interior, exterior, zone interactive, obstacole şi capcane. De asemenea, acţiunea are loc la douăzeci de ani după evenimentele din Diablo 2. Diablo, Baal şi Mephisto au fost înfrânţi, Worldstone-ul distrus, iar forţele Răului ameninţă Tristamul. Jucătorii au o multitudine de abilităţi şi vrăji ce îi ajută în bătălia cu demonii.

Aşteptăm cu nerăbdare noile apariţii pe care le aduce începutul anului 2013!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *