Cum sa supravietuiesti… daca esti ingropat de viu

cum_sa

de Maria Cârstian – redactor

Consider că unele lucruri sunt, pur şi simplu, bune de ştiut! Îmi dau, bineînţeles, seama că niciunul dintre voi nu va ajunge în vreo conjunctură asemănătoare prea curând. Dar nu ştim niciodată ce ne rezervă viitorul aşa că, ia aminte!

Prima regulă: NU te panica – oxigenul e limitat! Cu cât te panichezi mai mult, cu atât ai tendinţa să respiri mai repede şi să consumi în doar câteva minute tot oxigenul de care dispui. Cel mai important e să-ţi păstrezi calmul şi să gândeşti limpede!

Următorul pas e să-ţi scoţi cămaşa (sau ce ai pe tine) şi să ţi-o legi în jurul capului, astfel încât să-ţi acopere în întregime capul. Asta te va ajuta să respiri în momentul în care vei avea pământ de jur împrejur.

Urmează partea cea mai dificilă – trebuie să spargi capacul coşciugului cu picioarele! De recomandat este să loveşti în mijlocul capacului, fiind zona care rezistă cel mai puţin la şocuri. În cazul sicrielor ieftine, munca o să-ţi fie uşurată de greutatea pământului de deasupra, care s-ar putea să fi produs deja fisuri în coşciug.

După ce ai o gaură în capac, lasă cât mai mult pâmânt să pătrundă înăuntru. Asigură-te că ai pieptul şi capul cât mai aproape de gaură (dar nu în dreptul ei!). Astfel, nu rişti să nu mai găseşti ieşirea şi să rămâi blocat în coşciug. În acelaşi timp, evitând „jetul“ direct de pământ, eviţi să fii ucis de cantitatea şi greutatea acestuia, lăsându-l să umple coşciugul împrejurul tău.

După ce sicriul e plin, tot ce mai trebuie să faci e să-ţi scoţi mâinile şi capul prin gaura formată. Împingând tare de tot în mâini, dar şi în picioare, trebuie să ajungi să stai cu picioarele pe sicriu. Treaba asta e foarte complicată, dar se mizează pe faptul că mare parte din pământ a ajuns în coşciug, iar pământul prin care tu eşti nevoit să sapi acum, este mult rarefiat.

Iar dacă stai în picioare pe sicriu, află că eşti aproape la suprafaţă. În acest caz, cu cât eşti mai înalt, cu atât mai bine! Ridică mâinile şi vezi dacă dai de suprafaţă. Cel mai probabil o să o faci. Mai e nevoie de o ultimă sforţare şi gata, ai scos capul la lumină!

Bucură-te! Acum poţi să tragi tare aer în piept şi să râzi nevrotic – ai supravieţuit!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *