Cum sa desfaci o nuca de cocos fara prea mari batai de cap

cum_sa

de Maria Cârstian – redactor

E greu să desfaci o nucă de cocos, chiar e greu! Mereu am crezut că trebuie să fii un bărbat mare şi puternic ca să poţi crăpa coaja unei nuci de cocos. Dar m-am înşelat – am făcut o mică cercetare în domeniu şi am aflat o metodă ingenioasă prin care oricine poate desface o nucă buclucaşă.

În primul rând, ca o nucă de cocos să se desfacă uşor, ea trebuie să fie proaspătă. Cum îţi dai seama dacă e proaspătă? Nimic mai simplu: atunci când o scuturi, trebuie să se audă lichidul din interior. Şi, mai mult decât atât, o nucă de cocos proaspătă este întotdeauna grea!

Iar atunci când o cumperi, ai mare grijă ca cele trei găuri (sau puncte) din partea de sus a nucii de cocos să nu aibă niciun fel de leziuni – pentru că ele sunt primele care te ajută în desfacerea nucii.

Două dintre acele puncte sunt foarte greu de străpuns, dar unul cedează întotdeauna. Când îl găseşti, înfige cât de bine poţi cuţitul în el şi apoi poziţionează nuca de cocos deasupra unui pahar. Dacă ai înfipt cuţitul suficient de bine, lichidul din interior se va scurge acum în pahar. Şi nu după mult timp vei avea un pahar plin cu suc răcoritor de cocos!

După ce eşti sigur că toată zeama s-a scurs, pune nuca de cocos pe masă şi înarmează-te cu un cuţit zdravăn – sau chiar cu un satâr dacă eşti o fire mai sadică. Cu o mână trebuie să ţii cuţitul, iar cu cealaltă mână nuca de cocos – dar ai grijă să nu-ţi ţii degetele prea aproape de centrul nucii, rişti să te tai. Apoi loveşte efectiv nuca de cocos cu ajutorul cuţitului până se crapă. Nu te îngrijora dacă nu îţi iese din prima, repetă operaţiunea până ai curaj să loveşti în coaja cocosului tare de tot! Şi ţine minte, cu cât ai o nucă mai proaspătă, cu atât se va crăpa mai uşor!

Vei obţine apoi două jumătăţi frumoase de nucă de cocos! Cu ajutorul unui cuţit mai mic poţi să scobeşti miezul de pe coajă şi să îl mânânci! Miezul ăla e un fel de pulpă a nucii de cocos – asta doar aşa, ca informaţie. Iar pulpa asta poate fi păstrată în frigider, dar nu mai mult de două zile.

Cam aşa se face. Doar că tot articolul ăsta despre nuci de cocos mi-a cam făcut şi mie poftă. Cred că mă duc să-mi iau un cocos şi să-l desfac ca la carte. Voi nu vreţi să-ncercaţi?

Recommended Articles

1 Comment

  1. Mersi mult! E prima data cand mananc asa ceva si e delicioasa

Leave a Reply

Your email address will not be published.