Cum sa incerci

Rubrica_Cum_Sa

de Arina Lazăr – redactor

Originali suntem cu toţii, că n-avem de-ales. Am clarificat asta. Bon. Întrebarea e cât de sus poţi să te ridici deasupra celorlalţi? Pisici. Cum zic americanii, the sky is the limit. Poţi să te ridici cât de sus ai ambiţia şi cât de mult te crezi în stare. Problema vine atunci când peste tot sunt forme a orice am putea să concepem nou, de parcă totul s-a făcut deja. Şi-atunci secretul este să începem să încercăm. E o serie de lucruri pe care e bine să le avem în cap în momentul în care vrem să ne detaşăm de toţi ceilalţi, pentru că e timpul să încetăm să mai fim răzgâiaţi.

Ai curajul să recunoşti atunci când nu ştii ceva – asta înseamnă orice şi e probabil cel mai important lucru. Acceptă faptul că poţi învăţa multe de la ceilalţi. Întreabă întotdeauna despre ceea ce nu ştii şi te interesează. Nu îţi fie ruşine să recunoşti, chit că e un subiect pe care simţi că ar trebui să-l stăpâneşti. Decât să minţi, mai bine citeşte sau documentează-te, ca să fii apoi capabil să conversezi.

Ai curajul să te arunci cu capul înainte – sigur, fii cumpătat. Nu te pune în pericol, însă ieşi din zona ta de confort; pune-te la încercare. Ai curajul să abordezi lucrurile noi. Indiferent de ce te tentează, acceptă faptul că ceilalţi s-ar putea să nu fie de acord. Nu te stresa prea tare. Asigură-te, totuşi, că nu sunt numai guri rele. Se prea poate ca unele dintre lucruri să fie periculoase pentru tine. E greu să accepţi, dar uneori alţii ştiu mai bine. Şi revin la punctul unu.

Ai curajul să faci totul în felul tău – tu trebuie să fii prima persoană în care să ai încredere. Uită de ceilalţi şi imaginează-ţi cum ai aborda un lucru dacă ar fi complet nou pentru toată lumea şi efectiv n-ai avea de unde să te inspiri. Nu te uita în stânga şi în dreapta şi asumă-ţi orice se întâmplă. Sfidează încercările altora de dinainte. La tine chiar poate să iasă mai bine. Un secret, la mine funcţionează – trag de mine să fac orice lucru de care îmi e o frică extraordinară până îl fac, de voie, de nevoie. Las acum la o parte faptul că mai mereu iese bine, dar la sfârşit ştiu că mă simt îngrozitor dacă renunţ. În interior, destul de departe de conştiinţă, îţi doreşti mult să faci lucrurile care te intimidează. De aici şi dezamăgirea pe care o simţi apoi, dacă te dai bătut. Nu fi speriat de ce poţi să faci.

Concluzia este că a ţâşpea oară se poate să nu mai dai cu capul de pragul de sus şi să-i înveţi şi pe alţii cum.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.