Brida de Paulo Coelho

Rubrica Cartea de pe noptiera Mironei

de Mirona Crăciun – redactor

„Brida“ a fost publicată în Brazilia, în 1990, şi a avut un succes extraordinar, fiind tradusă în 24 de limbi. A devenit bestseller în Rusia, iar în Cehia, Grecia, Olanda şi Africa de Sud a fost una dintre cele mai bine vândute cărţi ale vremii. De ce? Pentru că e un roman care vine cu ceva nou, inovator, ce aduce în discuţie posibilitatea divizării sufletului după moarte, existenţa mai multor tradiţii practicate în vrăjitorie şi pragul dintre lumea vizibilă şi cea nevăzută.

Brida este o tânără vrăjitoare care crede în existenţa unei lumi spirituale şi a uneia materiale. Dorind să afle cât mai multe lucruri despre cele două, ea apelează la un mag şi la Wicca, o vrăjitoare ce o învaţă să îşi descopere singură Darul şi să îl valorifice.

Tânăra află că, în urma reîncarnării, sufletul se divide în două părţi, una masculină şi una feminină şi că Magul ce avea să o însoţească în căutările ei este Cealaltă Parte a ei; cu alte cuvinte, el este singura persoană alături de care ea ar putea fi vreodată complet fericită. Astfel, Brida este nevoită să aleagă între persoana pe care o iubea cel mai tare, Lorens, şi cel ce îi garanta fericirea eternă.

În urma studiilor despre Tradiţia Lunii şi Tradiţia Soarelui, ea îşi găseşte drumul, îşi descoperă valoarea şi învaţă să profite de Darul său magic. După toată această pregătire şi iniţiere, ei îi rămâne de ales un singur lucru: persoana pe care o va iubi pentru totdeauna.

Dacă am reuşit să vă stârnesc interesul, vă urez lectură plăcută!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *