Îmi pare rău că o să te fac să îţi imaginezi cel mai mare coşmar al oricărei fete, dar gândeşte-te aşa: tu, singură, într-o baie, cu un test de sarcină în mână pe care au apărut cele două liniuţe fatale. Acele două liniuţe fatale care îţi spun că eşti gravidă. Pentru moment, lumea s-a oprit în loc, iar mişcarea capului tău în semn de negare pare a fi singura balansare a universului. Multe pot să îţi treacă prin minte în momentul acela, de la „cum oare s-a întâmplat?“ la „de ce eu?“, dar una dintre primele griji ce îţi va întuneca orizontul va fi: oare ce va crede X despre mine?
X poate să fie mama, X poate să fie prietenul tău, colegii de la liceu sau, de ce nu, profii. Partea bună din toată situaţia aceasta (dacă găsiţi voi alta, vă rog frumos să îmi spuneţi şi mie) este că în sfârşit o să îţi poţi da seama care îţi sunt adevăraţii prieteni. Şi, totuşi, cum o să mai poţi să ţii legătura cu prietenii tăi cei mai buni, dacă în timp ce ei or să fie la liceu să dea Bac-ul, tu o să fii acasă, legănând un cărucior? Încetul cu încetul, legăturile cu amicii tăi, care ţi-au jurat că nu or să te judece niciodată şi că o să îţi fie alături mereu, se vor strica, deoarece copilul o să devină centrul de interes al vieţii tale.
Un copil este o responsabilitate foarte mare, şi pot să îţi garantez că este una mult prea mare pentru un licean. A avea un copil la o vârstă aşa de fragedă poate fi asociată cu ruşine, presiuni emoţionale variate şi stigmat social. Nu prea cred că îţi place cum sună „Ah, ea e tipa cu copilul“, şi nici să fie îndreptate degete ameninţătoare spre tine. Şi dacă pare că ai făcut un lucru viteaz să ţii copilul, greul începe abia după naşterea bebeluşului şi nu prea o să fie nimeni acolo să îţi ofere ajutorul de care ai nevoie.
Tratamentele speciale aplicate de profesori asupra ta (asta dacă ai timp de liceu) pot totodată să îţi scadă încrederea în tine şi să te exteriorizeze de grup. Să fii specială în contextul ăsta nu e ceva ce îţi doreşti, believe me.
Ca să fiu sinceră, niciodată nu am fost pro avort până când nu m-am pus în situaţia fetei cu testul pozitiv din baie. Avortul nu este cel mai recomandat lucru şi, mai presus de asta, poate să fie şi dăunător organismului, dar nu consider că o fată trebuie să continue ceva ce s-a întâmplat „prin accident“. Până la urmă, o sarcină nedorită nu va fi una fericită, oricât ai încerca să salvezi copilul.
Acum, la sfârşit, te pun să îţi mai imaginezi ceva. Imaginează-ţi că avortul, pe lângă un proces chirurgical, este o balanţă. Acolo ai în joc viaţa ta socială în concordanţă cu viitorul. În ce parte se înclină balanţa pentru tine?