AVC – e bine sa fii si obiectiv

avc

de Elena Tănase – seminarist
foto: Cătălina Cosma – seminarist foto

Nu e bine întotdeauna să spui ce ai în minte şi să-ţi spui părerile bune sau proaste despre ceva, pentru că le dai celor din jur ocazia să te cunoască; iar dacă ai şi un fel destul de agresiv în a-ţi spune părerea, poţi să îndepărtezi oamenii de tine. E mult mai bine să fii obiectiv, să nu-ţi dai cu părerea despre orice.

Dacă, de exemplu, discutaţi despre un anumit subiect şi fiecare vine cu părerile lui, niciunul nu cedează şi fiecare aduce alte argumente – nu se va ajunge la nici o concluzie şi aşa vă veţi certa la nesfârşit. Dacă sunteţi obiectivi şi fiecare cade de acord cu celălalt asupra unor lucruri, atunci totul va fi mult mai bine. E adevărat că nu ar trebui să te cerţi pentru părerile altora, dar uite că se întâmplă. De aceea e mai bine să fii obiectiv, căci aşa nu mai ai nicio problemă.

Cel mai bine ar fi să fii obiectiv aproape în orice situaţie, pentru că asta îţi face mult mai bine. Nu e aşa uşor să nu spui ce ai pe inimă, dar îţi faci mult mai mult bine ţie fiind obiectiv. Nu e bine să te dezvălui lumii aşa cum eşti, fiindcă lumea e rea, lumea te judecă aspru şi arbitrar. E bine şi să te controlezi şi mai ales să nu te manifeşti ca ultimul om. Trebuie să ai o conduită.

Este foarte bine dacă te controlezi şi ai o conduită. Fiecare are gândirea lui şi nimeni nu e obligat să îi asculte balivernele altuia. Este în firea omului să îşi arate personalitatea, dar el mereu exagerează sau îşi scoate în evidenţă defectele chiar atunci când crede că s-a pus în valoare în faţa celorlalţi. Din cauza asta e bine să fii obiectiv şi să nu laşi oamenii să te cunoască cu adevărat.

E bine să fii obiectiv, deoarece asta te ajută să comunici cu oamenii mult mai bine. Trebuie să fii la ordinea zilei cu informaţiile pentru a putea comunica o serie de idei, pentru a putea să îţi susţii nişte puncte de vedere. Cu cât cunoşti mai multe, cu atât e mult mai uşor totul: de la un discurs şi până la alegeri şi acţiuni propriu-zise.

Ţine minte: pentru ca să te încadrezi printre ceilalţi formează-ţi o conduită. Expimă-ţi părerea într-un mod frumos. Nu fi subiectiv, nu-ţi impune propriile-ţi adevăruri sau valori, ocoleşte situaţiile ce te depăşesc, fiind analitic, coerent, obiectiv.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *