AVC – Contra tatuaje

Tatuajul Poarta Catre Sufletul Tau

AVC - Contra tatuaje

de Laura Tătaru – redactor
foto: Serviciul Tehnoredacție

Trăim într-o societate unde nonconformismul atinge cote maxime! Aproape la fiecare pas întâlneşti persoane adepte ale acestui curent extravagant şi încerci să anticipezi viitorul… cel puţin asta fac eu. Oare acesta este un nou mod de a exprima arta?

Personal, întotdeauna am considerat că tot ce este în exces nu este bun. Consider că aceste vorbe se potrivesc perfect situaţiei de faţă… Tatuajele! Noua manie a adolescenţilor! Noua modalitate de exprimare şi de ieşire în evidenţă! Bineînţeles, totul trebuie să aibă o măsură, însă majoritatea persoanelor care intră în acest cerc vicios nu se lasă împăcate doar cu un mic simbol gravat pe cine-ştie ce porţiune a pielii! Nu, tatuajele creează dependenţă şi vei dori să îţi mai faci şi altul şi altul, până când vei ajunge în stadiul de a arăta ca o pictură pe două picioare! Nu crezi că este un pic cam… inestetic?

Pe de altă parte, s-a dovedit ştiinţific că aceste ,,opere de artă“ dăunează grav pielii! Poate că pe moment consideri totul ca fiind palpitant şi autentic, dar repercusiunile nu sunt tocmai plăcute. Există o probabilitate mare de a-ţi irita pielea şi de a ajunge în pragul cancerului. Totodată, nici aceste centre de tatuare nu sunt văzute cu ochi tocmai buni din pricina faptului că nu toate au autorizaţie şi nu ai certitudinea că locurile sunt cu adevărat sterile! Mai ales acele care cu siguranţă prezintă un risc uriaş de transmitere a bolilor!

În aceeaşi ordine de idei, nu încurajez tatuajele permanente care pot semnifica un regret la câţiva ani după imprimare! Să presupunem că pe moment eşti atât de amorezat de iubitul/iubita şi arzi de nerăbdare să îi întipăreşti numele pe braţ sau pe piept şi la câteva luni sau câţiva ani după o posiblă despărţire ţi se schimbă radical părerea despre acea persoană! Ce faci atunci? Vei trăi veşnic cu regretul că ai acţionat fără discernământ? Măcar, dacă eşti dispus să faci acest pas fără să-ţi pese de consecinţe, asigură-te că acel tatuaj va însemna mereu ceva puternic pentru tine, ceva care nu se va schimba!

Dacă ar fi să tragem linie, concluzia ar fi să găseşti o altă modalitate de a ieşi în evidenţă! De ce nu te apuci de muzică sau de scris? Sau poate chiar de pictură, dacă tot te regăseşti şi eşti pasionat de acest domeniu? Cine ştie ce va ieşi din asta! Poate că vei fi şi tu surprins!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *