Update de la Noaptea Alba a Institutelor Culturale :)


Noaptea alba a Institutelor Culturale

de Andra Ghinea – colaborator
foto: Roxana Leocovici – colaborator foto

Noaptea albă a institutelor culturale: În vizită la British Council

British Council şi-a deschis o filială în România încă din anul 1938, Bucureştiul fiind unul dintre primele cinci oraşe din lume în care s-a deschis un birou British Council. În cele ce urmează, un mini-interviu cu Louise, o tipă foarte de treabă şi tare vorbăreaţă, reprezentant al British Council, pe care am reţinut-o câteva minute în timpul evenimentelor din cadrul nopţii albe:

R.: Câţi vizitatori vă aşteptaţi să sosească?
Louise: În jur de 3000…

R.: Vă aşteptaţi să fie atât de multă lume? Şi dacă da, de ce?
L.: Ne aşteptăm să fie multă lume pentru că programul pregătit este unul variat, interesant; este o combinaţie între solicitările venite din partea publicului şi ceea ce dorim noi să prezentăm.

R.: Despre jocul de cricket ce ne puteţi spune?
L.: Este un joc 100% britanic, destul de puţin cunoscut în România. Noi am dori să fie mai cunoscut şi aici.

R.: Ce ne puteţi spune despre concursul de expresii englezeşti?
L: Expresiile pe care le-am ales pentru competiţie sunt genul de lucruri care nu se învaţă la şcoală sau care se pot prelua din dicţionare. Am vrea ca aceia care vin la noi să-şi îmbunătăţească cunoştinţele de limba engleză cu expresii britanice.

R.: Care credeţi că ar fi unul dintre motivele pentru care oamenii vin la Noaptea Institutelor Culturale?
L.: Pentru că este o ocazie de a afla informaţii despre mai multe culturi şi de a experimenta câte ceva din specificul fiecărei ţări.


Noaptea alba a Institutelor Cuturale

Noaptea albă a institutelor culturale: În vizită la Institutul Francez

Cum am intrat pe poarta Institutului Francez, am putut să observ cu uşurinţă piesele de decor, design şi vestimentaţie. În faţa mea se afla o clădire imensă în care se desfăşurau nenumărate activităţi.

Am fost informată că în jur de 1000 de oameni ar trebui să sosească. Dar, odată cu ivirea ploii, numărul oamenilor a scăzut treptat, ajungând la 700. Un organizator a făcut următoarea afirmaţie: „Unii au venit chiar de la ora 17:00. A fost agitaţie cu cei mici, deoarece a fost deschis un atelier de clovni, de poveşti şi de sculptat figurine din fructe“.

Oamenii s-au îngrămădit să cumpere un mic suvenir, fiecare afişând un zâmbet larg pe faţă.

În interior fiecare s-a putut servi cu un ice tea de fructe, care a prins foarte bine, mai ales pentru cei care s-au tot plimbat. Am văzut undeva, într-o cameră, şi un clovn care tocmai terminase „spectacolul“ cu cei mici, afirmând că: „Am încercat să le propun copiilor un mic program de distracţie… Dar tot aşa, distrându-ne, am pierdut noţiunea timpului“.

Spre final, oamenii au plecat vizibil fericiţi şi mulţumiţi. A fost o noapte pe care nu o vor uita uşor.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *