Take it (easy) light


Take it (easy) light...

de Irina Sanda – redactor
foto: Roxana Leocovici – colaborator foto

Te-ai trezit. Cafea. Îmbrăcarea. Pleacă la liceu. Dacă adăugam şi ora fixă plus minutele, cam aşa ar arăta planul nostru cel de toate dimineţile, atunci când avem şcoala în peisaj. Şi cum tot omul mai întârzie, ne propunem să facem ochi mai devreme, şi mai devreme, poate pentru a nu mai căpăta absenţele acelea nesuferite şi poate puse „pe nedrept“.

În schimb, în vacanţă sau weekend, acel plan de mai sus necesită mici schimbări. Hmm… sâmbătă „dimineaţă“. Dăm perna de pe ochi, trezirea! După care, probabil, că ar urma lenevitul bine meritat; iar cafeaua parcă are altă aromă la ora aia, faţă de cea băută în grabă într-o dimineaţă din aceea „nemiloasă“ de luni sau miercuri. Doar suntem tineri, avem nevoie de energie. Cine mai poate să funcţioneze după 11 sau 12 seara, dacă nu doarme destul? Şi doar este sâmbătă! Cui nu i-ar plăcea să aibă parte de dimineţi de  week-end liniştite, în care să facă ce îi place, fără telefoane sunând, fără planuri, grabă sau zgomot. Merităm asta, măcar ocazional. Prin urmare, cine plănuieşte să aibă o dimineaţă precum cea descrisă mai sus, să îşi ascundă telefonul de cu seară, după ce l-a trecut pe modul silenţios.

Dar pentru a nu ajunge să vorbim despre extreme, trebuie menţionat că nici prea mult somn nu ne este benefic, precum nu ne este benefic nici prea puţin somn. Trebuie doar să ne găsim şi să ne adaptăm unui program numai al nostru.

Pentru cei pasionaţi de mare, şi care nu se vor sătura niciodată de „zgomotul“ pescăruşilor, este un deliciu să se plimbe în zorii zilei pe malul apei, asta după o noapte petrecută pe nisip, cu prietenii. Ce poate fi mai light decât atât? La fel şi când vine vorba de amatorii de plimbări pe potecile de pe munte. Răcoarea pădurii plus ciripit de păsărele? Nimic mai frumos.

Prin „a trăi“ unii dintre noi înţeleg să fie cât mai activi, extremi. Pe când pentru alţii, să trăieşti înseamnă să ai parte de cât mai multe momente frumoase, petrecute cu cine şi cum vrem noi. Bineînţeles, asta depinde şi de momentul în care ne aflăm când citim acest articol şi, probabil, de vârstă şi atitudine. Iar cum nu le putem avea pe toate, nu ne vom trezi în dimineţi frumoase mereu şi mereu, dar măcar putem să facem ceva în legătura cu asta.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *