Teatrul Odeon a găzduit pe 12 mai, începând cu orele 19, spectacolul „Șaraiman“, cu un titlu care îți stârnește interesul de a afla mai multe.
Publicul a primit spectacolul cu aplauze călduroase și l-a susținut prin râsetele stârnite de umorul lui Dan Badea. Și totuși, fiecare gusta câte o glumă diferită, după cum se amuza însuși Dan Badea, întrebându-se în mod retoric: „Dacă ești în rând cu lumea, nu înseamnă că devii om de rând?“.
Bazat pe tema eșecului, a ratării unui anumit moment din viața fiecărui individ, „Șaraiman“ a apărut dintr-o senzație personală, resimțită ca un gând rece, pe care ai vrea să îl alungi repede, și anume aceea a ratării unor „evenimente din viața mea, a noastră, a celor care am ales să trăim în România“, după cum mărturisește artistul Răzvan Mazilu.
Spectacolul specific autohton ne ajută să privim România „cu ochi mai buni“, depășind nereușita prin metoda „adaptării“ la expresia populară „a face haz de necaz“. Astfel, alături de imaginația bogată, de spontaneitatea și, nu în ultimul rând, de umorul lui Dan Badea ne-am plimbat prin toată țara, am fost la mare și la grătar, am mâncat ce ne place cel mai mult – shaorma „cu de toate“ și mici. Ne-am adus aminte de dragele noastre mame și de sacrificiile lor pe care le poți „citi“ uitându-te în capacul ruginit al unui borcan din care ai mâncat odată acea dulceață sau zacuscă cum numai mamele și bunicile știu să facă.
Am „gustat“ într-o oră esența din viața specific românească: muzică lăutărească de Romica Puceanu, îmbinată cu dans contemporan și un stand-up comedy familiar unei seri de voie-bună, petrecută împreună.