Treasure Hunt Urban – Aventura prin Bucureşti

Treasure Hunt Urban - Aventura prin Bucureşti

Treasure Hunt Urban - Aventura prin Bucureşti

de Ana-Maria Tudorache – colaborator
foto: Mihnea Rădulescu

Sâmbăta aceasta aventura s-a mutat în jungla urbană din Bucureşti, astfel că în data de 11 mai 2013, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău, s-a dat startul evenimentului „Treasure Hunt Urban“, organizat de Bella-Donna Dragomir, Andreea Mînzăraru şi Ana-Cosmina Popescu. Aşa că, în jurul orei 9:30, cei peste 180 de participanţi au pornit în căutarea „comorii“, având drept ţintă 15 monumente istorice din Capitală, printre acestea numărându-se „Palatul Cantacuzino“, „Biserica Rusească“, „Curtea Domnească“ şi „Casa coanei Miţa Biciclista“.

Treasure Hunt Urban - Aventura prin Bucureşti

Pentru a le pune concurenţilor mintea la contribuţie şi totodată pentru a rămâne cu ceva din această aventură, organizatorii au pregătit ghicitori pentru fiecare obiectiv vizat, astfel încât participanţilor le-a luat ceva timp să îşi dea seamă unde trebuie să meargă de fapt, fiind însă un bun prilej de a învăţa că faimoasa „Enigma Otiliei“ s-a filmat la „Casa Miclescu“ de pe şoseaua Kisselef, că cea mai veche grădină a Bucureştiului este Grădina Cişmigiu sau că statuia „Lupa Capitolina“ este „cea mai plimbăreaţă statuie“, fiind amplasată în perioada comunistă în rondul din Piaţa Dorobanţilor.

Traseul a fost unul destul de dificil, având în vedere faptul că echipele trebuiau să se folosească doar de mijloacele de transport în comun şi de propriile picioare pentru a ajunge la fiecare monument de pe listă.
Cu toate acestea, toţi concurenţii au reuşit să-l ducă până la capăt, echipa câştigătoare fiind „Cei 4 fantastici“, care au reuşit să termine drumul în trei ore şi patru minute, fiind urmaţi de echipa „Enigma“-clasată pe locul al doilea, iar locul trei a fost ocupat de cei de la „GOLDISH“.

Organizarea a fost ireproşabilă, iar „recompensa“ organizatoarelor a fost aceea că cei care au ales să participe la acest concurs s-au simţit foarte bine.

Treasure Hunt Urban - Aventura prin Bucureşti

„Cu toate că nu a fost un concurs uşor, majoritatea participanţilor au reuşit să dezlege toate ghicitorile şi să încheie traseul cu succes. A fost destul de dificil să formulez nişte indicii accesibile pentru toate categoriile de vârstă, dar în acelaşi timp nici mult prea uşoare. Însă, cu multă documentare şi nopţi nedormite, au ieşit aşa cum îmi doream“, a spus Ana-Cosmina Popescu – organizator.

Cât despre o ediţie viitoare a acestui concurs, fetele încă nu sunt hotărâte, având în vedere că este nevoie de finanţare, însă le-ar face o mare plăcere dacă ar urma „Treasure Hunt Urban“-partea a doua!

Treasure Hunt Urban - Aventura prin Bucureşti

Noi le mulţumim pentru acest concurs şi pentru treaba excelentă pe care au făcut-o şi le urăm baftă în continuare, aşteptând cuminţi ediţia cu numărul doi.
Good job!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *