De la Gala Absolventilor UNATC, Master 2013

De la Gala Absolvenţilor UNATC, Master 2013

De la Gala Absolvenţilor UNATC, Master 2013

de Ana-Maria Tudorache – colaborator
foto: Lucian Năstase

„Gaudeamus igitur
Iuvenes dum sumus.“

Așa a răsunat sala Atelier din cadrul UNATC în seara de 26 mai, când s-a deschis festivitatea de încheiere a galei absolvenţilor master. Puţin după ora 19, toată sala s-a ridicat, intonând cu toţii imnul academic „Gaudeamus igitur“.

În continuarea acestui moment solemn, pe scenă a urcat rectorul universităţii, domnul profesor universitar doctor Adrian Titieni, care a vorbit despre meseria de actor, i-a încurajat şi lăudat pe absolvenţi şi, de asemenea, i-a îndemnat pe masteranzi să se bucure de timpul care le-a mai rămas până să fie nişte oameni „terminaţi“.

Înainte de premiere, a fost prezentat juriul, care a fost format din Cătălina Buzoianu, Coca Bloos, Monica Andronescu, Ion Parhon, Puiu Antemir (Juriu specializat pe arta actorului şi scenografie). Brânduşa Silvestru, Raluca Tulbure şi Adriana Teodorescu au reprezentat juriul pentru teatru de animaţie, iar juriul pentru coregrafie a fost alcătuit din: Alina Moldovan, Simona Şomăcescu şi Liana Tugearu.

De la Gala Absolvenţilor UNATC, Master 2013

Acestea fiind spuse, au urmat mulţumirile profesorilor universitari, ale doctoranzilor şi nu în ultimul rând, mulțumirile sponsorilor pentru sprijinul acordat, urmând apoi „strigarea catalogului“ absolvenţilor şi decernarea premiilor.

Startul a fost dat de Premiul Decanului, care i-a fost acordat Alexandrei Blaj. Premiul Rectorului a fost luat acasă de către Ana Maria Bercu, iar premiul pentru cel mai bun spectacol de animaţie a fost acordat spectacolului „Cocoşelul neascultător“, coordonat de profesorul universitar doctor Cristian Pepino. Câştigătorii Premiului Teatrologiei, Managementului şi Marketingului Cultural au fost Irina Piloşa şi Alexandru Ion.

De la Gala Absolvenţilor UNATC, Master 2013

Toma Costin împreună cu Gabriel Ranete au primit premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru scenografia spectacolului „Chicago“. Coregrafia spectacolului „Zic-Zac“ i-a adus Andreei Gavriliu premiul pentru creaţie coregrafică, precum şi premiul pentru cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie.

Au urmat apoi cele mai râvnite premii, începând cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, câştigat de Alexandru Sinca pentru rolul Tocilă din spectacolul „Cum vă place“ şi de Rareş Florin Stoica, pentru rolul lui Epihodov din cadrul spectacolului „Livada de vişini“. Silvana Negruţiu şi Cosmina Stratan au primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

De la Gala Absolvenţilor UNATC, Master 2013

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a fost acordat lui Petre Ancuţa, pentru rolul Billy Flynn din spectacolul „Chicago“ şi lui Eugen Cozma, pentru rolul Lopahin din spectacolul „Livada de vişini“. Simona Grumezea şi Irina Cărămizaru au fost răsplătite cu premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Spectacolul „Elixirul“ a primit Premiul Juriului, iar spectacolul „Chicago“ a fost premiat pentru cea mai bună echipă.
Nu în ultimul rând, Sergiu Costache şi Liviu Chiţu au primit Premiul „Ştefan Iordache“.

Pe parcursul decernării premiilor, sala devenea încet, încet neîncăpătoare, iar la fiecare nume strigat, ropotele de aplauze nu întârziau să apară. Este de menţionat şi faptul că absolventul Razvan „Krem“ Alexe a fost unul dintre finaliştii concursului „Românii au Talent“, că Ana Odagiu a fost selectată între cele 12 voci ale României şi că Cosmina Stratan a luat marele premiu de interpretare la festivalul de la Cannes de anul trecut.

De la Gala Absolvenţilor UNATC, Master 2013

Seara a fost încheiată de un moment artistic pregătit de absolvenţii secţiei de actorie, în care tinerii au încântat sala cu un musical de excepţie.

Astfel, după opt zile de spectacole date de masteranzi şi după numeroase ore de muncă şi repetiţii, gala absolvenţilor master 2013 s-a încheiat şi odată cu ea, au dispărut şi emoţiile, lăsând loc următorilor absolvenţi, ce ne vor încânta şi la anul.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *