Suedia Creativa – Roaba de cultura

Suedia Creativa - Roaba de cultura

Suedia Creativa - Roaba de cultura

fotoreportaj de: Raluca Gavrilă – seminarist

Voi știați că H& M este din Suedia? Eu nu știam.

Timp de trei zile, mai exact între 13-15 iunie, pajiștea Roabei de Cultură din Herastrău a fost cuprinsă de aerul suedez prin jocuri, tradiții, design, muzică și filme.

Au fost amplasate pe pajiște standuri cu cele mai cunoscute firme din Suedia.

Suedia Creativa - Roaba de cultura

Acest eveniment a fost o lecție de geografie îmbinată cu cea de istorie si cu cea de sănătate. De ce sănătate? Pentru că s-au ținut și cursuri de prim-ajutor, unde lumea a învățat ce să facă în caz că cineva are stop cardiac. Foarte tare, nu?

Având în vedere că Oriflame și H&M provin din Suedia (lucru pe care eu nu-l stiam), fetele au fost răsfățate la standurile acestor mărci cu un machiaj sau cu o manichiură și au avut prilejul să-și creeze propria pernă și multe alte lucruri, care includ ața si acul, la care eu nu mă pricep.

Suedia Creativa - Roaba de cultura

Bucureștenii au avut prilejul să afle ce suedezi s-au făcut cunoscuți în întreaga lume, precum: Alfred Nobel – inventatorul dinamitei și a fundației ce oferă anual faimoasele Premii Nobel), Abba – formația cu care au copilărit parinții noștri și al doilea cel mai vândut grup muzical din toate timpurile sau vestita actriță Ingrid Bergman, care a cucerit Hollywood-ul cu prestația din filmul Casablanca și deținătoare a trei Oscaruri.

Suedia Creativa - Roaba de cultura

Știți déjà de fermoar sau de GPS. Ei bine, tot ei le-au făcut.

Având în vedere că suedezii încurajează lectura, pe pajiște au fost amplasate roabe din lemn pline cu cărți, iar vizitatorii s-au putut relaxa, citind o carte intr-un hamac.

Atracția festivalului a fost cântărețul suedez, Kim Cesarion, care a făcut ca toată lumea să danseze și ca toate fetele să țip de fericire când a căntat renumita melodie „Undressed“.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.