„Despre oameni si melci“ la NCRR

Despre oameni si melci

Despre oameni si melci

de Bianca Pocania – colaborator
foto: Georgiana Balaban – fotoreporter

Joi, 18 octombrie, în „Noul cinematograf al regizorului român“ ce se află în incinta Muzeului Țăranului Român, a rulat filmul „Despre oameni şi melci“. Este o producţie românească, regizată de Tudor Giurgiu şi are în distribuție actori precum Monica Bârlădeanu (Manuela) şi Andi Vasluianu (George).

Lung-metrajul este o comedie ce prezintă o secvență din viața unor muncitori de la uzină. Întreaga acțiune se petrece undeva la scurt timp după Revoluția din ’89, într-un orăşel numit Câmpulung Muscel. Muncitorilor de la uzina ARO li se dă vestea că fabrica lor va fi cumpărată de nişte francezi ce se presupune că vor să transforme întreaga afacere într-una de făcut conserve de melci (de aici şi numele filmului). Ei doreau aşadar să păstreze numai o parte din vechii muncitori, ceea ce presupunea şomaj pentru o mulțime de oameni.

Despre oameni si melci

Unul dintre lucrători, George, se hotărăşte să schimbe situația, mai ales că aflase între timp că francezii, de fapt, voiau să vândă mai departe uzina cu tot cu utilajele din ea şi să fugă cu banii. Prin urmare, el le propune colegilor săi să doneze cu toții spermă pentru o clinică privată străină, acesta reprezentând un mod simplu de a face mulți bani într-un timp scurt, reuşind astfel să cumpere ei uzina şi să o repună pe picioare.

Întregul film este plin de umor, deşi în spatele acestor situații comice stă de fapt povestea tristă a unor oameni săraci şi plini de nevoi. Filmul a avut premiera pe 14 septembrie şi, chiar şi o lună mai târziu, sala era mai mult de jumătate plină. Oamenii au ieşit din cinematograf bine dispuşi, râzând, ceea ce înseamnă că filmul şi-a atins scopul, iar publicul a fost mulțumit.

Despre oameni si melci

În concluzie, filmul este o producție românească plină de umor, cu priză la public şi care cu siguranță merită văzut!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *