Săptămâna aceasta, începând cu 13 mai, la Teatrul Bulandra porţile sălii Toma Caragiu se deschid pentru cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiş“. Astfel, festivalul a fost deschis printr-un moment artistic de excepţie, în memoria lui Florian Pittiş, regizat de Maria Muller. S-au regăsit în acesta cele mai importante momente din viaţa marelui artist, toate acestea transmise cu multă emoţie.
Prima zi, dedicată secţiunii de muzică, ne-a adus pe scenă atât trupe din Bucureşti, cât şi din provincie. Acestea au avut de interpretat o melodie la alegere şi una din repertoriul lui Florian Pittiş.
Prima trupă care şi-a făcut apariţia pe scenă a fost Upside Down de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai“ şi a interpretat melodia „Am un pitic“ a Mădălinei Manole şi „Ploaia care va veni“ a lui Florian Pittiş. Au urmat Ioana Gherghină şi Marian Văduva de la C.N. „Ion Creangă“, cu „Poate eu, poate tu“ (Narcisa Suciu) şi „Toţi suntem puţin luaţi“, Florian Pittiş, iar Alex şi Paula din Timişoara au ales să cânte din repertoriul lui Florian Pittiş melodia „Vânare de vânt“. A patra trupă care a urcat pe scenă a fost Trupa Alma cu o superbă interpretare a melodiei Alinei Manole – „Tu ai vândut marea“ şi „Mi-am dorit o maşină“, Florian Pittiş. Următoarele trupe ce au încântat publicul cu interpretările lor au fost Trupa Ele din C.N. „Gheorghe Şincai“, trupa Kisetsu Go a Colegiului Naţional „Ion Creangă“ şi trupa Wild Spirits, tot din Şincai.
Anul acesta, tocmai din Siret, a venit trupa „Floare de colţ“ cu melodiile „Sfârşitul nu-i aici“ Florian Pittiş şi „Strunga“, ei fiind urmaţi de trupa „Meloritm“ de la Palatul Copiilor şi de „Five O’Clock“, care au interpretat „One More Night“ (Maroon 5) şi „Toţi suntem puţin luaţi“ a lui Florian Pittiş.
Prestaţiile concurenţilor au fost urmărite cu ochi crititic de către un juriu de elită, format din Gelu Colceag, Adrian Despot, Virgil Ianţu, Andra Pittiş (preşedintele de onoare al juriului). Preşedintele juriului a fost domnul profesor Victor-Ioan Nicolae, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“.
Astfel, prima zi a festivalului s-a încheiat după mai bine de două ore de muzică, în interpretarea celor mai talentaţi liceeni din ţară.
Trebuie menţionat că organizatorii acestui festival sunt Trupa de teatru AS a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“, coordonată de actorul Andrei Gheorghe, în parteneriat cu Consiliul Elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“.