Tucano Coffee – cafea din inima Africii

Tucano_Olivia Mhiale_Seminarist1

fotoreportaj de: Olivia Mihale – seminarist

Şcoala a început, însă cred că totuşi mai ai timp să profiţi de primele săptămâni fără stres şi vremea foarte bună, plimbându-te cât mai mult. Iar dacă cafeaua e pe gustul tău, şi probabil că e, la câte ore de somn ai pierdut petrecând prin cluburi vara aceasta, atunci am găsit locul perfect pentru tine: cafeneaua Tucano. Situată destul de aproape de Romană, pe Calea Dorobanților 18, este locul perfect să-ţi petreci zilele calduroase de vară târzie, depănând amintiri din timpul vacanţei.

Tucano_Olivia Mhiale_Seminarist6

Aparent poate semăna a Starbucks, dar după ce te vei aşeza comod la o masă, vei descoperi micile detalii care fac cafeneaua aceasta un loc total diferit de restul. Pe lângă diferitele păpuşi africane şi poze din inima acelui continent, vei observa că eşti înconjurat de o groază de cărţi, în majoritatea de beletristică. Acest aranjament porneşte de la un citat care este scris pe uşile băilor şi sună în felul următor: „O cameră fără cărţi este ca un corp fără suflet.“ Frumos, nu? Aşa ziceam şi eu.

Tucano_Olivia Mhiale_Seminarist18

Deşi localul se află într-o clădire care nu trădează prea mult interiorul în stil african, cafeneaua e vizibilă de la depărtare datorită panourilor cu amerindieni pictaţi pe faţă şi purtând diferite lanţuri sau cercei extrem de mari. Înăuntru vei găsi barul şi câteva camere răcoroase, gata să te poftească la un latte cu diferite arome şi o conversaţie cu prietenii cu care ai venit. De asemenea, vei găsi şi un perete plin cu obiecte pe care le poţi cumpăra, pronind de la căni cu diferite mesaje, până la brăţări sau cercei confecţionati din lemn şi apoi pictați manual.

Tucano_Olivia Mhiale_Seminarist24

Cred că te întrebi, şi totuşi, locul arată bine, dar mâncarea? Chiar aici voiam să ajung şi ca să fiu sinceră, mâncarea de aici este senzaţională. Începând cu Cheese cake-urile care îţi lasă gura apă de cum le vei vedea expuse, până la diferite tortillas care au şi variantă vegetariană. De altfel, cafeaua aici, cum era şi de aşteptat, este extrem de aromată şi revigorantă. Fie că preferi frappe-urile sau cafeaua clasică, vei putea găsi o listă întreagă de sortimente, fie în mărime mică, mare sau medie.

Tucano_Olivia Mhiale_Seminarist20

Iar dacă nu mă credeţi pe cuvânt, pun pariu că dacă verificaţi check in-urile de pe Facebook măcar unul dintre ele o să fie aici. Localul a devenit popular în ultimele câteva luni şi mai mult ca sigur asta spune multe. Deci, ce mai aştepţi? Lasă scuzele şi ia-ţi câţiva prieteni cu tine sau pur şi simplu o carte de citit. Ar cam trebui să plec, aşa că Love. Peace. Coffee to y’all.

Tucano_Olivia Mhiale_Seminarist26

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *