Travka in Vama Veche


Travka in Vama Veche

de Sabina Lazăr – redactor

Cu doar două zile înainte de începerea festivalului Stufstock, pe 14 august, clubul The Stage din Vama Veche a fost gazda unui concert Travka.
Cântarea a început cu o jumătate de oră înainte de miezul nopţii în aplauzele fanilor care se aflau în local. Prima piesă cântată a fost „Zgârba“, spre mulţumirea tuturor, pentru că a fost exact imboldul de care aveau nevoie pentru a se destinde şi pentru a se lăsa purtaţi de muzică. Apoi, „Într-un fel“ ne-au spus cum ceaţa ne descoperă viaţa, ne-au povestit cum poţi fi în „90 de moduri“ şi au strigat că „Aici sunt eu“. De altfel, întregul concert a părut că se concentra mai mult pe noile piese, cele vechi fiind un suport de prezentare. Ne-au întrebat „Cum te simţi“, iar noi, cei din public, nu puteam decât să mărturisim că ne e bine, cântând la unison cu ei şi privind stelele de deasupra noastră. Tocmai pentru a sublinia faptul că nebunia din oraşe îţi răpeşte liniştea fiinţei, următoarea melodie a fost „Urban violent“, iar publicul simţea într-adevăr că e mai bine pe o plajă, în miez de noapte, decât într-un oraş – înconjuraţi de blocuri de beton şi sticlă.
În ciuda faptului că luna nu se prea vedea din club, George Gâdei, solistul, ne-a spus că „Fetele stau mai aproape de lună“. Următoarea piesă a fost „Partea finală“ care ne-a adus cu adevărat aminte că finalul începe cu sfârşitul de vară, iar reveria se termină imediat ce vacanţa se sfârşeşte. Ne-au anunţat că nu e „Nimic de pe frontul de est“, lăsând refrenul pentru spectatori, iar în ceea ce priveşte „Apartamentul 77“ a fost un adevărat moment de nebunie, aproape toţi sărind pe acordurile melodiei. Ultimele piese au fost „Sunt un erou“, „Vreau să simt Praga“, iar în final Travka ne-a sugerat „Atenţie! Atenţie!“. Înainte de a ieşi de pe scenă George şi-a prezentat colegii de trupă şi anume Alexei la chitară, voce, sintetizator, acordeon şi multe altele, Mizdan la bass, Misha la chitară şi Cristi la tobe.
După plecarea băieţilor de pe scenă, publicul a început să le scandeze numele, rugându-i parcă să se întoarcă. Astfel, ei au revenit pentru bis care a constat în nelipsita „Corabia nebunilor“ care aparţine tuturor fanilor Travka; ne-au cântat despre „Zâmbetul tău“ şi au încheiat concertul spunându-ne că „Ochiul cere lumină“, moment în care Mizdan să aruncat în public. Au plecat de pe scenă în aplauzele unui public mulţumit de un concert reuşit, chiar dacă sonorizarea nu a fost tocmai impecabilă.
În ciuda faptului că a fost un concert scurt, oarecum neobişnuit pentru cum ne-au familiarizat membrii trupei, cântarea a fost primită totuşi ca o pastilă de energie şi visare de care publicul avea nevoie.

Recommended Articles

2 Comments

  1. Oooof, ce-as mai vrea si eu un concert Travka!

  2. ^ 25 august, Club A 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *