Toamna Baladelor 2010


Toamna Baladelor 2010

de Ioana Dumitru – colaborator
foto: Ioana Dumitru – colaborator

Să vedeţi ce s-a întâmplat sâmbătă, 29 octombrie, la Palatul Copiilor. Au venit cei mai cei într-ale folk-ului la faza naţională a Concursului „Toamna Baladelor“.
Participanţii, care au reuşit să ajungă la această performanţă, au încântat publicul (majoritatea liceeni şi părinţi veniţi să-i susţină) cu piese compuse de ei (spre exemplu: Radu Mitrea – „Vino“) sau din repertoriul unor artişti apreciaţi ai muzicii folk, cum ar fi Tatiana Stepa sau Ada Milea.


Toamna Baladelor 2010


Toamna Baladelor 2010

Unii concurenţi au interpretat şi piese în limba engleză: „I’m yours“, „Shape of my heart“, aducând ceva diferit în concurs şi totodată îndemnând parcă publicul să fredoneze alături de ei.
Atmosfera a fost una destinsă, chiar dacă toată lumea a avut emoţii, mai mult sau mai puţin. Dar susţinătorii şi aplauzele i-au încurajat pe tinerii muzicieni.


Toamna Baladelor 2010

Gala premiilor, organizată a doua zi, duminică, a fost deschisă de un concert susţinut de Mircea Baniciu, Maria Gheorghiu, Eugen Cristea Band şi Ovidiu Mihăilescu.
Formaţia Rapsotree cu piesa „Andreea“, din repertoriul Adei Milea, a câştigat Premiul I şi simpatia publicului. Piesa a plăcut atât de mult, încât a fost postată pe Internet.
Evenimentul este an de an organizat de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, şi se află deja la venerabila ediţie cu numărul 11.
„Toamna Baladelor“ n-a fost doar un concurs în care fiecare ţine pumnii strânşi pentru un concurent, ci a fost şi „un prim concert“ al viitorilor artişti, care a fost primit cu laude de către admiratori.


Toamna Baladelor 2010

Recommended Articles

3 Comments

  1. Voi chiar ati fost acolo sau ati scris articolul asta din auzite. Va zic eu, nici urma de Mircea Baniciu sau Maria Gheorghiu. Poate Mircea Vintila dar… ce ti-e si cu numele astea, greu de retinut :). Oricum, e de apreciat ca v-a interesat subiectul si ca ati scris ceva despre eveniment. 😀

  2. Aveti reusit pachetul de foto.Textul este mincinos.A fost Vintila ,nu Baniciu,iar Gheorghiu ia banii de sefa de juriu si vine abia la gala ca in 2009 sau deloc ca 2010.Premiul I de Interpretare de la SINCAI a fost dat unor scamatori si comici.Ada Milea nu face folk,iar aici era folk nu CARICATURA.Dar pt ca Toamna Baladelor din 2000 pana in 2010 este o caricatura,un balci(vezi cantecele de gradinita cu catei-purcei ale lui Eugen si Ovediu)se accepta.Excelent a fost VINTILA cu recitalul(bun in voce,dar zdranganit la chitara)de 7 cantece.ORIBILUL ERA LA CEI DIN JURIU CARE HABAR NU AVEAU DE CANTECELE VINTILESTI-DEFINITII ALE FOLKULUI ROMANESC !!! Mannuella Popescu din sefia juriului simboliza F.B. definitia mea a Concursului.De premiat merita SISMAN inspectoarea caci nu stia nimic ! Halal bani dati pe nedotati in talente folk(nu se bataie pe scena ovidian)…

    1. Multumim de critica Anda 😀
      Textul nu se doreste a fi mincinos. Nu avem niciun motiv pentru spune ceva ce nu a fost. Se pare ca cea care a redactat articolul nu nu a fost atenta sau nu este este asa pasionata de muzica folk si a facut greseli. Si pentru asta a fost penalizata, prin critici 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.