Tectonica sentimentelor – Un spectacol pentru toate genurile

tectonica sentimentelor

de Raluca Băceanu – redactor
foto: Augustin Bucur

Ai fi surprins să afli că e de ajuns puţin orgoliu ca o relaţie să fie distrusă? Fiindcă asta ne dezvăluie piesa lui Eric-Emmanuel Schmitt, jucată la Teatrul Naţional Bucureşti, sala Atelier, având în rolurile principale pe Ilinca Goia şi Liviu Lucaci, în regia lui Nicolae Scarlat.

Deşi piesa este o dramă, există replici ce ne delectează prin amuzament. Tectonica sentimentelor este o poveste actuală, a unei femei puternice pe nume Diane, cu reuşite pe plan profesional, dar incapabilă de iubire decât atunci când este prea târziu.

Piesa debutează prin aparenta fericire a celor doi, Diane şi Richard, a unei relaţii perfecte, care, mai târziu, se destramă. Chiar dacă Diane este o femeie încrezătoare, cu capul pe umeri, la capitolul dragoste stă foarte prost. Câteva opinii fără niciun temei spuse la un moment dat lui Richard, apoi orgoliul bărbatului, ucid relaţia lor.

Devin prieteni ,,intimi“, timp în care Diane îşi pune planul în aplicare pentru a-l face pe Richard neputincios în faţa iubirii, să sufere, la fel cum şi ea, la rândul ei, crezuse că a suferit.

După un şir incredibil de întâmplări prin care suntem uimiţi de cât de departe poate ajunge răzbunarea unei femei, replica aproape de final a lui Richard, atunci când îi reaminteşte lui Diane de o discuţie purtată de ei doi cu puţin înainte de despărţire, ,,sentimentele sunt precum plăcile tectonice“, (ele putând cauza uneori adevărate cutremure sau tsunamiuri) o face pe Diane să realizeze un lucru important…

Nu vă mai spun decât că, uneori, nu e bine să te joci de-a sentimentele, pentru că te poţi ,,arde“ destul de rău.

Recommended Articles

4 Comments

  1. E foarte tare piesa asta de teatru! Merita vazuta!

  2. un spectacol minunat, pe toate gusturile

  3. minunata piesa, am fost sa o vad acum un an si as vrea sa o revad cu placere din nou

  4. Am vazut-o de 4 ori, si ma mai duc……….

Leave a Reply

Your email address will not be published.