Film – Rush, o poveste legendara

Film - Rush, o poveste legendara

Film - Rush, o poveste legendara

de Andreea Samoilă – redactor
foto: carwitter.com

„The closer you are to death, the more alive you feel. It’s a wonderful way to live. It’s the only way to drive.“ Toamna aceasta ne-a adus în cinematografe un nou film de excepție – Rush în regia lui Ron Howard.

În acest film biografic, este prezentat un caz dramatic întâmplat în anii 1970 în Formula 1. Rivalitatea dintre Niki Lauda și James Hunt a început de când erau doi tineri pasionați de mașini, care concurau în competiții de Formula 3. Încă de atunci, Niki Lauda a dezvoltat un fel de ură față de adversarul său. Competiția dintre ei a devenit și mai aprigă când Lauda a semnat un contract cu Ferrari și a început să câștige din ce în ce mai multe curse de Formula 1, timp în care Hunt avea numeroase probleme și ocupa ultimele locuri din clasament. Lucrurile se schimbă brusc când, din cauza unei ploi torențiale, Niki Lauda dorește ca următoarea cursă să fie anulată, dar Hunt și mai mulți piloți se opun și, astfel, evenimentul are loc. Și, cum de ce ți-e frică nu scapi, nici Lauda nu a scăpat de teama sa privind ce se putea în timpul cursei… Și, de aici, vă las să aflați voi continuarea!

Pelicula probabil că nu ar fi fost atât de interesantă dacă nu îi avea ca protagoniști pe Daniel Brühl (Niki Lauda) și pe Chris Hemsworth (James Hunt). Cei doi actori se potrivesc perfect rolului și joacă impecabil pe tot parcursul filmului. Desigur, și regizorul Ron Howard trebuie să primească numeroase laude pentru că a realizat o asemenea operă de artă.

Deși nu este filmat în 3D, pot să vă asigur că, pe parcursul întregului film, sunt surprinse numeroase imagini superbe și că competițiile de Formula 1 au fost filmate din perspective interesante.

Chiar dacă filmul durează două ore, nu o să vă plictisiți nici măcar un minut! Povestea este redată cu o intensitate atât de mare încât o să trăiți odată cu actorii tot ce o să vedeți. Cu siguranță nu este „un film cu mașinuțe“, așa cum mi-a fost dat să aud.

Așadar, este un film pentru oamenii de toate vârstele, de la pasionați de Formula 1 la copii, de la fete la băieți. Nu o să vă plictisiți deloc și chiar și cei de pe IMDB au ajuns la concluzia că e o peliculă bună, acordându-i un scor de 8.3.

Vizionare plăcută!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *