Seara filmului grecesc la Noul Cinematograf al Regizorului Roman

Seara filmului grecesc la NCRR

Seara filmului grecesc la NCRR

fotoreportaj de: Georgiana Balaban – fotoreporter

Noul Cinematograf al Regizorului Român a găzduit pe data de 23 ianuarie o seară exclusivă filmelor greceşti contemporane, fiind susţinută de World Class și restaurantul Mesogios.

Primii 100 de spectatori au primit o invitație la World Class, iar toţi cei din sală au putut participa la o tombolă prezentată de actriţa Carmen Lopazan, cu scopul câştigării unei mese gratuite greceşti pentru 2 persoane la restaurantul Mesogios.

Seara filmului grecesc la NCRR
Seara filmului grecesc la NCRR

Filmele greceşti care au rulat au fost „Attenberg“ și „Alpii“, acestea aparţinând noului val de filme greceşti care au uimit lumea prin temele controversate pe care le-au abordat și prin unicitate.

„Attenberg“ este regizat de Athina Rachel Tsangari și prezintă problemele de existenţialism ale unei fete de 23 de ani, Marina. Aceasta trece prin trăiri instabile despre statutul ei sexual, în acelaşi timp îngrijindu-şi tatăl bolnav. Filmul prezintă încercarea fetei de a se integra în societate şi de a-şi iubi aproapele, atingând totodată teme filozofice despre viaţă și moarte. Actriţa Ariane Labed a obţinut în 2010 la „Festivalul de Film de la Veneţia“ pentru „Cea mai bună actriţă“ în interpretarea Marinei, protagonista filmului „Attenberg“.

Seara filmului grecesc la NCRR
Seara filmului grecesc la NCRR

În al doilea film, „Alpii“, regizorul grec Giorgos Lanthimos crează povestea incitantă și bizară a unui grup de oameni: o gimnastă tânără, antrenorul ei, un medic şi o asistentă. Cei patru prieteni îşi fac propria afacere, prin care le iau locul persoanelor decedate pentru a ajuta familiile să treacă mai uşor peste pierderea suferită. Filmul prezintă lumea pe care o creăm pentru a o evita pe cea reală. Printre premiile obţinute la festivaluri se numără şi „Osella de Aur“ pentru cel mai bun scenariu – Giorgos Lanthimos și Efthymis Filippou, la „Festivalul de la Veneţia 2011“. De asemenea, filmul a fost inclus de publicația „The Guardian“ în lista celor mai bune 10 filme ale anului 2012.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.