Marșul ce a trezit capitala – Parada Elevilor Bucureșteni

Parada Elevilor

Parada Elevilor

de Mara Popa – seminarist
foto: Bogdan Mihai – seminarist

Și dacă unora dintre noi nu ne mai place să fie numiți copii nici în ruptul capului, 1 iunie va fi mereu ziua care va face toți liceeni să uite de principiile serioase pe care și le-a implantat în cap și îl va împinge să facă cele mai nebune lucruri.

Dar ce mai marchează începutul lunii iunie? Lasă norii de pe cer și strigă tare: Vara, frate! Prin licee începe să bată vântul, iar copiii, ia-i de unde nu-s.

Elevii au marcat începutul sezonului estival încă de la ora 18:30 în Piața Universității mai pregătiți ca niciodată pentru Parada Elevilor bucureșteni, un proiect organizat de Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret în cadrul Primăriei Municipiului București. Au fost prezente aproximativ toate liceele din București, alături de câteva școli generale care nu s-au sfiit să își arate valoarea.

Marșul ce a trezit capitala- Parada Elevilor Bucureșteni

Când ceasul a bătut ora 19:15, majoretele ce erau în fruntea elevilor și-au executat cu grație numărul de dans și așa parada a putut să își înceapă drumul spre Piața Constituției. Liceul „Călinescu“ a înaintat triumfător țipând și aclamând, urmat de liceele din toate sectoarele. „Eeeee Decebal!, țipau niște fete care aveau inițialele liceului pe bluze. Caragiale era fluturat în aer de elevii colegiului cu același nume, în timp ce cei de la „Hermes“ ne-au uimit cu numărul mare de susținători ce cântau imnul liceului. Alte licee ca „Vianu“, „Cantemir“, „Sava“, „Marin Preda“, „Cuza“ etc. nu s-au lăsat nici ele mai prejos, știind cum să își promoveze liceul la fel de bine.

Marșul ce a trezit capitala- Parada Elevilor Bucureșteni

Bulevardul Regina Elisabeta și Calea Victoriei, la fel ca și Bulevardul Libertății au răsunat cu entuziasm, în timp ce susținătorii deja vedeau luminile concertului ce avea să îi aștepte. Piața Constituției a fost asaltată de elevi la ora 20, când Parada s-a terminat. Am reușit să vorbim și cu unul dintre organizatorii evenimentului:

 „Și dacă pot spune că am început cu stângul, deoarece câțiva copii au aruncat la început cu petarde și fumigene, eu zic că Parada a fost un real succes! Totuși, nu știu ce ne-am fi făcut fără BGS și fără Poliția capitalei, care ne-au sprijinit să ducem parada la bun sfârșit!

Marșul ce a trezit capitala- Parada Elevilor Bucureșteni

După o amuzantă prezentare a lui Pavel Bartos, Sore a spart gheață cu „Different, „Dor să-ți fie dor și chiar piese celebre ca „Billionaire și „Price Tag. Ploaia care a început nu l-a descurajat pe Cabron, ce a intrat pe scenă la 20:30, aclamat de multime la piese ca „Apa“,œ „Iarna pe val și, nu în ultimul rând, „Frunzele și iarba.

Marșul ce a trezit capitala- Parada Elevilor Bucureșteni

Fanele deja erau nerăbdătoare să îl vadă pe nimeni altul decât Alex Velea, care a început să danseze în ploaie pe melodiile sale celebre: „E marfă tare, „Când noaptea vine și noua piesă, „Din vina ta. Concertul a fost încheiat de Smiley, care a băgat spectatorii în priză cu „Acasa și „Nemuritori.

Parada elevilor

Pe scurt, Parada Elevilor Bucureșteni a avut toate ingredientele unui eveniment de neuitat și asta mulțumită organizatorilor, dar în principiu liceenilor devotați. Să sperăm că vom avea parte de o Paradă cel puțin la fel de mare și anul viitor!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *