We Need to Talk About Kevin, filmul

We Need to Talk About Kevin, filmul

de Laura Ștefan – seminarist
sursa foto: www.popcornfreak.com

Prima întâlnire, a doua întâlnire, o dragoste nebună între un bărbat și o femeie ce adorau să trăiască fiecare clipă. Sex neprotejat urmat de un copil nedorit de mama sa, și se ajunge într-un sfârșit la un masacru groaznic care lasă urme în viața Evei și o urmă și mai oribilă în sufletele localnicilor.

Ce ziceți dacă băgăm spaima în noi cu un film în regia domnului Lynne Ramsay?

În această duminică de 20 ianuarie 2013, la NCRR – Noul Cinematograf al Regizorului Român, am putut viziona „We need to talk about Kevin“. Pe marele ecran au jucat tânărul Ezra Miller, distribuit în rolul principal, Kevin Khatchadourian, și Tilda Swinton, interpretând postura mamei lui Kevin, Eva Khatchadourian, personaj ce are un loc extrem de important în firul acțiunii. Tatăl, jucat de John C. Reilly, în personajul Franklin Khatchadourian, este un om ce își idealizează fiul și îl manipulează cu ușurință în fața mamei sale.

„We need to talk about Kevin“ este o dramă cu puternice influențe horror și thriller, având la bază povestea unui masacru în rândul liceenilor. Acesta urmărește un fir al întâmplărilor și o poveste ușor de înțeles pentru noi toți, dar și ușor interpretabilă.

Filmul este „condimentat“ de o ecranizare foarte simpatică, putând observa oscilația între prezent și amintirile chinuitoare ale Evei. Acestea o readuc de fiecare dată la suferință și la întrebarea „E vina mea? Nu l-am iubit suficient?“. Filmul urmărește îndeaproape cartea cu același titlu a americanului Lionel Shriver și acea expresie ce apare la un moment dat și în film: „Deși nu iubești un lucru, te acomodezi cu el, neavând de ales“.

Filmul începe cu acea bătaie cu roșii (locul unde Eva și Franklin s-au cunoscut) care duce cu gândul la sărbătoarea din India, numită Holi, sau la o orgie, și continuând cu ura lui Kevin față de mama sa și cu oribilul masacru unde liceeni mor pe capete. Nici tatăl, nici sora ucigașului nu scapă din calea săgeților îmbibate de ura pentru mama sa. Aceasta se încheie cu replica lui Kevin „Credeam că știu foarte bine motivul, dar acum parcă nu mai sunt așa de sigur“.

Dar să nu uităm că Noul Cinematograf al Regizorului Român din str. Monetăriei nr.3 ne așteaptă și pe Facebook și cu alte filme zilele următoare. Vizionare plăcută!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *