Republika Verde: Reggae, nu gluma!

tribut-2011-negru-web

de Eduard Alexe – colaborator

Dacă tot a început să se încălzească afară, era şi cazul să ne delectăm urechile cu un stil de muzică specific temperaturii şi a gândului că poate, totuşi, vine şi primăvara mult aşteptată.
Pe 5 februarie, Clubul Fabrica a sărbătorit alături de cei prezenţi a 66-a aniversare a lui Bob Marley printr-un concert-tribut susţinut de trupa El Negro care a reuşit să convingă destul de multă lume să îşi părăsească cuibul şi să vină la distracţie.

Când uşile s-au deschis şi s-a anunţat că se face intrarea, lumea s-a îngrămădit să intre cât mai repede, ceea ce i-a determinat pe fani să se transforme într-un roi de oameni agitaţi şi nervoşi. Însă, s-a lăsat o linişte de mormânt atunci când cineva a urlat în gura mare „Cine vrea un cui?“. O strategie destul de bună pentru a calma o ceată furioasă de indivizi care se luptă pentru oxigen, trebuie să recunosc :D.
Încălzirea a fost extrem de lungă din cauza „veşnicelor probleme tehnice“ ale celor de la El Negro. Dar, DJ Raizah, Darauf şi Kaya Foundation au încins atmosfera cu mixuri şi cover-uri ale melodiilor lui Bob şi au reuşit să ţină publicul alert şi treaz până când dificultăţile sonore au fost rezolvate.

Republika Verde a urcat pe scenă undeva pe la miezul nopţii (chiar dacă intrarea s-a făcut pe la ora 21:00), iar distracţia a crescut direct proporţional cu aglomeraţia şi oamenii dornici să se strivească între ei ca să ajungă mai aproape de scenă.
Tind să cred că au înţeles greşit primul vers pe care l-a rostit Bogdan Negroiu (solistul trupei El Negro) când a ajuns la microfon şi a spus „Exodus, movement of the people!“.

Lunga aşteptare a fost răsplătită cum se cuvine când în club au început să răsune cover-uri de la „Natural Mystic“, „Stir it up“ şi „One Love“. Nu au lipsit din repertoriu nici compoziţiile proprii trupei ca „Stand by“ şi „Deschide noaptea“.

Evenimentul s-a sfârşit cu melodia „Ploaia“, hit-ul care i-a lansat pe cei de la El Negro, moment în care publicul a strigat cu toată puterea un vers cu care sunt sigur că toţi vecinii Clubului Fabrica au fost de acord – „Sunetul de reggae se aude de departe!“.

Recommended Articles

4 Comments

  1. foarte tare articolul si foarte tare faza cu cuiul =))

  2. Ana Maria Costache

    eu cred ca Bogdan Negroiu e fan Exodus :))

  3. Felicitari Eduard. Ai descris foarte dragut atmosfera.

  4. mda…inspirat acel”cineva”nici nu s-a intors tot poporul …dragut articol:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *