Cine a vazut Graphic Poetry?

Cine a vazut Graphic Poetry?

Cine a vazut Graphic Poetry?

de Ana-Maria Căciulă – redactor
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Pentru cei dependenţi de artă sau pur şi simplu fascinaţi de lumea ei, Galeria Odeon şi Danaartgallery organizează în perioada 5-22 decembrie o expoziţie de grafică, pictură şi fotografie.

Este ultima expoziţie marca Graphic Poetry pe anul acesta, aşa că am dat fuga vineri seară, 14 decembrie, la Odeon să vedem ce se mai „poartă“ la sfârşitul anului 2012 în materie de pictură şi nu numai.

Cine a vazut Graphic Poetry?

Deşi nu era deloc târziu, nu era foarte multă lume, lucru surprinzător, având în vedere că se merita timpul petrecut în una din sălile Teatrului Odeon pentru a vedea lucrări superbe ale unor artişti mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Un colţ de sală era dedicat operelor Mirelei Bichigeanu, picturi adunate sub numele „Reflexii“. Cu toate că nu erau multe, acestea îţi atrăgeau imediat atenţia, deoarece toate reprezentau reflexii a ceea ce păreau a fi clădiri din vestitul oraş construit în apă, Veneţia. Un alt colţ era dedicat unor lucrări mai speciale, care combinau grafica cu pictura. Două dintre acestea erau realizate de Andreia Cişmaşiu şi se intitulau „Nude“, iar tehnica folosită era una mixtă şi pe pânză, pe când cea de-a treia, aflată în mijloc, aparţinea Gabrielei Aniţei. Se numea „Facerea“, iar ca tehnică, aceasta a folosit nici mai mult, nici mai puţin decât… cărbune.

Cine a vazut Graphic Poetry?

O altă operă cu temă religioasă a fost „Cain şi Abel“, care de fapt erau două tablouri diferite, dar care se completau unul pe celălalt. Acestea erau foarte mari şi erau expuse în mijlocul sălii, făcând oarecum o diferenţă între prima jumătate, care avea tonuri închise şi culori pastelate, şi a doua jumătate, care era o explozie de culori.

Cine a vazut Graphic Poetry?

Unele dintre picturile din această jumătate aveau semnătura Corneliei Gherlan, care a avut câteva lucrări de-a dreptul superbe în această expoziţie: „Contrast“, „Armonie“, „Portret“. De asemenea, au fost şi altele realizate de Florin Ghebosu: „În derivă“, „Numărul 66“, şi Bogdana Contraş: „Transparenţă în argintiu“ şi „Trei ipostaze“. O altă lucrare remarcabilă a fost cea a Danielei Zbârcea, „Visul“.

Cine a vazut Graphic Poetry?

Prin urmare, a fost o expoziţie foarte reuşită, care ar satisface gusturi diferite în materie de culori şi tonuri, iar altă dată să fie şi mai multe opere pe care să le putem admira.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *