[Rec]

de Florentina Ţărînă – redactor
foto: www.cinemagia.ro

[Rec]
Regia: Paco Plaza, Jaume Balagueró
Cu: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Pablo Rosso, David Vert
Spania, 2007

[Rec] este un film horror spaniol, film după care a fost realizat de către studiourile americane şi „Quarantine“. Pentru cei care au văzut deja „Quarantine“, fac un anunţ că povestea hollywoodiană este doar o parte a poveştii pe care o conturează [Rec]. Putem chiar afirma că este o adaptare a primei părţi din [Rec], cu anumite aspecte schimbate.

Acţiunea filmului constă în povestea reporterei Angela Vidal, care alături de Pablo, cameramanul ei, fac un reportaj pe timp de noapte într-o unitate de pompieri şi participă cu aceştia la un incident mai straniu. De aici povestea devine din ce în ce mai înfricoşătoare, mai ales odată cu aflarea motivului pentru care au fost chemaţi în ajutor: o bătrână dintr-un bloc nu răspunde la insistenţele vecinilor ei de a deschide uşa, iar aceştia cheamă pompierii pentru a o ajuta.
Însă totul nu este atât de simplu pe cât pare şi se dovedeşte că în incinta imobilului se află un virus foarte puternic şi mortal. De aici începe un adevărat montagne-rousse de evenimente cu adevărat înfricoşătoare.

Filmul este realizat din punctul de vedere al cameramanului, de asemenea personaj al acţiunii, iar anumite părţi sunt destul de ameţitoare; însă exact prin aceste efecte se creează o atmosferă propice şi introduce în acţiune într-un mod profund pe aceia care îl urmăresc. Însă în [Rec] reportera pare mult mai implicată în acţiune, pare mai realistă decât în cazul lui „Quarantine“ când Jennifer Carpenter nu intră atât de bine în pielea personajului, pare superficială şi nu oferă niciun pic de veridicitate acţiunii.

Pentru cei care îl vor savura am o veste bună: a fost ecranizată deja o continuare, [Rec] 2 în 2009, iar în 2011 va apărea [Rec] 3.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Eu zic ca ar trebui sa ne spui si parerea ta despre film si ce se intampla si cum l-ai trait, nu doar sa mi-l povestesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *