Ready, set, stop! Otaku Festival 2012 a sosit!

Otaku Festival 2012

Otaku Festival 2012

de Sabrina Canea – colaborator
foto: Catalina Cosma – fotoreporter

Deși meteorologii au anunțat averse și descărcări electrice pentru acest weekend, tinerilor bucureșteni nu le-a prea păsat de aceasta, s-au înarmat cu umbrele şi pelerine de ploaie și au plecat în număr mare la Otaku Festival! Da, ați auzit (citit) bine, începând cu 26 mai, Otaku și-a așternut cortinele la Universitatea Româno-Americană din capitală.

Otaku Festival este un festival cultural și educațional, bazat în principal pe propaganda tehnico-științifică, energie și creativitate. Altfel spus, Otaku Festival caută să reunească sub același acoperiș o echipă de omuleți cu minți ce scapără de idei super și cu talent pe măsură. De unde până unde „Otaku“? Ei bine, „otaku“ este un termen japonez ce se referă la oamenii cu hobby-uri ce pun stăpânire pe ei, îi obsedează, precum anime, manga sau jocuri video.

Otaku Festival 2012

Hop-țop, ne-am urcat în metrou, urmând să coborâm la Aviatorilor, hopa-țopa am luat 330 de la Aviatorilor, coborâm la Piața Presei, mergem nițeluș pe jos până pe Bulevardul Expoziției și gata, Universitatea Româno-Americană ne primește mai ceva ca la mama acasă.

Mega-așteptatul festival a început încă de la ora 10 cu numeroase proiecții, dar să fim serioși, nu puteai să treci pe lângă numeroasele cașcarabete (tarabe) din Holul Mare, fără să te oprești să mai caști și tu puțintel gura că de, ești om!
Continuând, Otaku a găzduit numeroase workshop-uri, cum ar fi cele de desen, de plamo, de animație, de bead-art şi de croit tabi, unde tinerii s-au distrat pe cinste. Desigur, nu putem uita de standul colegilor noștri de la Colegiul Național „Ion Creangă“, care ne-au încântat și de această dată cu talentul lor în materie de origami și desen, plus că erau mai mult decât dornici să te bată la vreun joc.

Otaku Festival 2012

De departe atracția zilei a fost concursul de cosplay individual. Pentru necunoscători, cosplay este o abreviere pentru „costume play“, și reprezintă un tip de prestație în care participanții se îmbracă cu diferite costume și accesorii, pentru a reprezenta un anumit personaj sau o idee. Concurenții s-au costumat în personaje precum Sakura (Naruto), Xena (Xena, prințesa războinică), Sister Benetron (W.O.W.), Aqua (Kingdom Hearts Birth By Sleep), Erza Scarlet (Fairy Tale) sau Nicholas D. Wolfwood, dar și mulți alții. Să nu credeți că participanții nu au fost jurizați: anul acesta au fost doi invitați speciali în juriu, și anume Elffi din Finlanda şi Calssara din Germania. Tot în juriu a fost o reprezentantă a Ucrainei „deghizată“ în celebra Leeloo (Al cincilea element), costum ce m-a cucerit complet. După încheierea concursului de cosplay, am mers, din nou, la căscatul gurii, ca majoritatea omuleților de acolo. Astfel am descoperit Zona Gaming, loc unde se duelau de zor unii dintre cei mai pricepuți gameri.

Otaku Festival 2012

Să trecem la tarabe! La parter puteai cumpăra de la lănțișoare, la cercei, magneți de frigider, brelocuri, urechiușe de pisică (urechi ce au prins foarte bine la public și s-au vândut ca pâinea caldă), figurine, postere, stickere, reviste, genți, tricouri, ori chiar radiere, creioane, markere sau caiete speciale pentru desen, toate atrăgându-ți privirea.
Din păcate fuse, fuse, dar se duse. Putem spune că, deși și de această dată Otaku Festival a respectat tradiția formată în anii precedenți, și ne-a întâmpinat cu vreme nu tocmai drăguță, festivalul a fost foarte, foarte reușit, iar oamenii l-au gustat pe de-a-ntregul. Vă așteptăm și la anul, poate într-o variantă mai numerosă, și credeți-mă pe cuvânt când spun că a meritat fiecare secundă petrecută la Otaku.

さようなら (Sayonara) 🙂

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *