Moarte brutala cu Mastic Scum, Necrovile si Casus in club Fabrica


Moarte brutală cu Mastic Scum, Necrovile şi Casus în club Fabrica

de Livia Popa – redactor
foto: Livia Popa – redactor

Club Fabrica a găzduit pe data de 16 aprilie, începând cu ora 19:00, un concert mult aşteptat de către fanii formaţiei Mastic Scum. Pe lângă aceştia, în deschidere, au fost prezenţi pe scenă şi trupele Reckoning, Days Before Disappearance, Psychogod, Casus şi Necrovile. Concertul de la Bucureşti face parte din „Romanian Madness Tour“, organizat de MetalSupport, alături de concertele din Braşov şi Iaşi.


Moarte brutală cu Mastic Scum, Necrovile şi Casus în club Fabrica

Din cauza unor confuzii în ceea ce priveşte ora de deschidere a concertului, nu am reuşit să prind prima trupa. Reckoning este una din trupele tinere, având aproximativ doar 2 ani de activitate, iar genul spre care aceştia tind este death metal, versurile fiind foarte mult inspirate din filosofia antică şi frustrările vieţii profane.
Bucureştenii de la Days Before Disappearance au încălzit bine publicul pe ritmuri de grindcore, care se manifestă vizibil activ. În primele rânduri se observau în principal tineri dornici de acţiune, „bătrânii“ pregătindu-se undeva în spate pentru trupa de final. Deşi au trecut prin multe modificări de componenţă încă de la înfiinţare (2006) şi cu un debut în genul melodic, băieţii sunt astăzi o trupă sudată, dovadă fiind apariţia primelor înregistrări în această componenţă.


Moarte brutală cu Mastic Scum, Necrovile şi Casus în club Fabrica

Psychogod este o apariţie pe scena românească de metal datorită vocii feminine a Cristinei. Face parte tot din categoria trupelor tinere, dar promiţătoare, înregistrând primul material anul trecut, „We are not“. Stilul agresiv al trupei şi atitudinea solistei, care a cântat mai mult printre oamenii din public, au strâns în faţa scenei numeroşi spectatori, unii să facă poze, alţii să „danseze“ alături de ea.


Moarte brutală cu Mastic Scum, Necrovile şi Casus în club Fabrica

A urmat trupa germană, Casus, despre care, dacă nu ai şti foarte multe, ai spune că are în spate foarte multe albume/concerte; în schimb experienţa lor este de numai 3 ani. Amestecul de brutal death şi grindcore a „gâdilat“ pletele tuturor celor prezenţi, fiind unul din momentele de maximă acţiune ale publicului de până atunci. Stilul german şi-a spus cuvântul, reuşind să menţină atmosfera pe tot parcursul prestaţiei lor, prin comunicare şi prin agresivitatea melodiilor. Sfârşitul a fost apoteotic, cu un cover Terrorizer.


Moarte brutală cu Mastic Scum, Necrovile şi Casus în club Fabrica

Necrovile, trupa de brutal death metal din Cluj-Napoca, s-a înfiinţat în 2001, iar de atunci a reuşit să pătrundă foarte bine pe scena românească şi nu numai, datorită modului profesionist. Fiecare membru al trupei ştie ce are de făcut, fie că e vorba de spectacol, de versuri sau imagine, toate sunt bine organizate. De aceea este una din cele mai apreciate în Europa, având experienţa a 5 turnee şi a altor festivaluri de renume. Spectatorii au intrat foarte repede în atmosferă şi, îndemnaţi de solist la un moshpit, aceştia nu au putut refuza. Fără să fie nevoie să întreb, răspunsurile au venit din toate părţile, toată lumea considerând că trupa suna mult mai bine cu fostul solist, Daniel.


Moarte brutală cu Mastic Scum, Necrovile şi Casus în club Fabrica

Cum altfel să închei o seară brutală decât cu şi mai multă brutalitate? Austriecii de la Mastic Scum au ridicat ştacheta manifestărilor din clubul Fabrica, prin moshpit, crowd surfing şi headbang mult mai rapide şi mai violente. Trupa a fost înfiinţată în 1992 şi au la activ 4 albume printre care ultimul, Dust (2009) care a fost promovat în cadrul turneului din 2010, „Funeral Nation Tour“, alături de Vader şi Marduk, turneu care a trecut şi prin Bucureşti. Cu o energie maximă, revenirea în România a adus melodii de pe acest ultim album: „The will to kill“, „Construcdead“, „Regression“, dar şi de pe vechile albume: Overdose (Zero 1999), Crawl (2005). La finalul concertului, după bis, Mastic Scum a rămas la o bere cu celelalte trupe şi cu fanii, luându-şi la revedere până data viitoare, când un alt club va simţi ritmul de brutal death metal/ grindcore al trupei.


Moarte brutală cu Mastic Scum, Necrovile şi Casus în club Fabrica

Organizatorii au dat dovadă de mult profesionalism, timpul a fost foarte bine stabilit pentru fiecare trupă în parte. Asta a dus la puţină nemulţumire a publicului, care a rechemat pe scenă aproape fiecare trupă, însă acest lucru nu s-a putut. În ciuda energiei fanilor, concertul a decurs fără incidente majore. Următorul concert de calibru care se va ţine în Silver Church este Kataklysm, pe 24 mai. Keep it brutal!


Moarte brutală cu Mastic Scum, Necrovile şi Casus în club Fabrica

Recommended Articles

2 Comments

  1. Kataklysm e in SILVER CHURCH.

  2. Ai grija la unele fotografii, capul subiectilor sa fie mai bine pe un fundal fara alte lucruri, mai ales aici unde observ ca aveai posibilitatea de a ii aduce pe fundal alb :). Bafta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *