Concurs de muzica in Creanga


Concurs de muzică în Creangă

de Irina Brătan – seminarist
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

S-a-ntâmplat ca într-o vineri de aprilie 15, pe la ora 9:00, să se adune o mulţime de oameni, în sala de festivităţi a C.N. „Ion Creangă“.


Concurs de muzică în Creangă

Dar să se fi strâns toţi aceşti indivizi degeaba?! Nu! Majoritatea persoanelor din sală erau prezente pentru concursul de muzică vocală şi instrumentală (etapa pe sector), organizat acum de dna. prof. Magda Lăzărică. Restul erau părinţi, bunici, profi respectiv crengari.


Concurs de muzică în Creangă

Concursul, ce are secţiuni de muzică uşoară, clasică şi populară, a fost deschis practic în jur de 9:35, cu o interpretare vocală a Anei-Maria, din clasa a V-a, C.N. „Mihai Eminescu“.
Următorii oameni care au urcat pe scenă sunt cei din Şcoala nr. 79. Prima, tot o micuţă de clasa a V-a, a cântat piesa „Hurt“, marca Christina Aguilera. A fost foarte apreciată; 99% din sală avea pielea de găină după acel moment.


Concurs de muzică în Creangă

A doua, Ioana, a interpretat vocal şi la chitară „Nothing else matters“. Înainte să înceapă, s-a rupt o parte din stativul microfonului. Iar în timpul melodiei, tuşea şi îşi dregea glasul la microfon; i se citeau emoţiile pe faţă.
Apoi, zece momente ale elevilor din Şcoala nr. 97. Ingrid a cântat vocal „Little house“, acompaniată de o fată cu chitară. Daniel a executat la pian „Preludiu“, iar la un moment dat juriul l-a oprit din cauza zarvei din sală. Andra a interpretat piesa „King of anything“, timp în care a fost foarte veselă şi degajată. O fată a cântat la chitară. Altă fată cu vocea şi un băiat cu chitară au cântat „A fost odată“. A urmat o copilă la pian, Cristina, care s-a blocat în timpul piesei; a fost tare scumpă. Apoi încă două interpretări la pian şi un duet între două tipe – una la pian, alta la chitară („California“). Ana-Maria a executat, tot la pian, „Mazuca“ şi „Dans ţigănesc“. Şi ÎNCĂ o piesă la pian, executată de un băiat.


Concurs de muzică în Creangă

În continuare, a concertat trupa Punkiştii, o trupă formată din 3 băieţi. După o mică inconvenienţă (aveau nevoie de 3 microfoane şi nu erau decât două), ne-au cântat „Cutremurul din ‘77“.
Au urmat pe scenă Raluca (vocal) şi Matei (chitară), cu piesa „Epilogue“. În sală: multe mâini pe sus, aplauze la început şi la sfârşit ţipete.
După ei, elevi din Creangă. Prima a fost Maria, cu „Happy“ (Leona Lewis); apoi Ioana cu melodia „Nemo“; Luminiţa cu „Tattoo“; Georgiana cu „I see you“ şi un grup (Dani, Eva, Flori, Marian), care a cântat „Stand by me“ şi „Hey soul sister“.


Concurs de muzică în Creangă

Apoi au urmat Alexandru cu „Andrii Popa“ şi Teodora cu două piese din repertoriul popular „Zi, Bade!“ şi „De-a lungul“ – ambii din Şcoala nr. 93.
După aceea un cor a făcut furori. A fost urmat de o altă trupă din trei tipi, care au declarat: „Îl reprezentăm pe Iisus şi cântăm muzică creştină“. Aşa a şi fost – solistul avea tricou cu „ISUS“, iar din cele două piese am reţinut că „Iisus, eşti prietena mea!“.


Concurs de muzică în Creangă

În continuare au urmat două fete ce au executat vocal două piese: una „White horse“ şi cealaltă „Wild dances“.
Şi alte două coruri şi două grupuri ale Şcolii nr. 129 au urcat pe scenă. Au cântat piese precum „Am găsit o literă“, „Nisipul fin“, „Ploaia“ şi „Baladă pentru Adelina“.
Urmează un grup vocal de patru fete din Şcoala nr. 36. Bonus! Ele au avut şi o coregrafie.
Se mai disting trei momente ale elevilor din Şcoala nr. 118, toate fiind interpretări vocale. Întâi, un grup ce s-a remarcat prin „Îmi place să mă plimb“. Apoi, Rebeca cu „Dacă ploaia s-ar opri“, care a plâns când a coborât de pe scenă. Şi ultima, Alexa, cu „Ochi căprui“.


Concurs de muzică în Creangă

Au fost momente frumoase şi ale celor din Şcoala nr. 194: Valentina la pian, Alina vocal – „Vraja muzicii“; şi Ioana, la chitară şi cu vocea – „Sâmbătă seara“.
Gabriel din Eminescu (clasa a X-a), interpretează „Sonata primăverii“ a lui Beethoven, la pian. Tot la pian, dar şi vocal, Matei a cântat o piesă rock‘n’roll, ce i-a adus multe aprecieri.


Concurs de muzică în Creangă


Apoi, doi băieţi din C.N. „Gh. Şincai“ cântă la chitară; au intrat abia după a doua strigare – la a treia i-ar fi descalificat. Alţi doi băieţi cântă şi la chitară şi la voce, precum şi un grup din încă trei tipi. Referitor la ultimul grup, unul dintre ei nu era prezent – era la un concurs de dans sportiv.


Concurs de muzică în Creangă


După aceea, o tipă la voce şi un tip şi la voce şi la chitară au cântat „Use somebody“.
În continuare intră pe scenă un grup vocal format din cinci fete şi încă doi elevi din Şincai – o fată, care a interpretat „Warwick Avenue“ şi, în sfârşit, cel care a închis spectacolul, Claudiu, cu piesa „Desolé“. Acesta din urmă a avut parte de defecţiuni tehnice – i s-a oprit negativul prea repede, dar a reluat piesa şi totul a fost bine.


Concurs de muzică în Creangă

Totul s-a terminat puţin peste ora 14:00, când juriul a rămas singur în sală, pentru deliberări. Rezultatele le-au aflat elevii de la profesorii lor. Astfel, vă pot spune doar că în Creangă s-a obţinut la solişti premiul I (calificată la municipiu, Maria Mihailă), premiul II (Georgiana Vlangăr şi Ioana Santimari) şi premiul III (Luminiţa Neagu), iar la trupe, grupul format din Dani, Eva, Flori şi Marian a luat locul al II-lea.


Concurs de muzică în Creangă

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *