Jos peruca pentru “Sefele”!

Teatrul_Odeon-Sefele

de Irina Brătan – redactor
foto: teatrul-odeon.ro

Uite că într-o seară de mai, miercuri 18, s-au strâns în Sala Mare a Odeon-ului nici mai mult, nici mai puţin de 30 de oameni, dornici să vadă o piesă de teatru bună – „Şefele“!

Piesa a fost regizată de Sorin Militaru, pe când fragmentele muzicale îi aparţin Adei Milea, iar scenografia Alinei Herescu.

Teatrul_Odeon-Sefele

Başca, acţiunea se petrece într-o cameră de zi, îmbrăcată toată-n negru, alb şi roşu. Punând spaţiul în raport cu personajele, Grete (Dorina Lazăr) apare în plan într-un scaun cu rotile, Mariedl (Coca Bloos) din când în când mai stă pe-un scăunel, iar Ema (Emilia Dobrin) în mare parte şade la masa ei.
Cât despre costumele personajelor, erau groteşti (oarecare exagerare)!

Teatrul_Odeon-Sefele

La 20:30 a-nceput spectacolul, care a durat puţin peste o oră. Acesta a adus în prim-plan cele trei doamne mai sus menţionate. Şi, deşi, aparent amuzantă, în esenţă povestea lor este una de tip tragico-dramatică. Iar cum era de aşteptat, s-a sfârşit cum a-nceput – înfiorător: Grete şi Ema au omorât-o pe Mariedl. Reţineţi: „fiecare om din ţara asta are un cadavru îngropat la el în pivniţă“!

Teatrul_Odeon-Sefele

Mai mult, în timpul spectacolului aveai uneori impresia că actriţele se uită drept la tine.
Iar când piesa s-a terminat, actriţele au ieşit şi au reintrat în scenă de vreo 3 ori, uitându-se foarte drăgăstos la spectatori şi dându-le de înţeles cât de mult le încălzesc aplauzele lor. Bonus, la final, Emilia Dobrin şi-a dat peruca jos!

Teatrul_Odeon-Sefele

Iar publicul, deşi mic la număr, a arătat o mare recunoştinţă faţă de doamne şi de ce-au făcut c-un scenariu, cu multă grijă şi muncă! Dar, şi la această piesă inevitabilul s-a produs: foşnete în sală (mai mult sau mai puţin intenţionate) şi vreo două telefoane care au sunat.

Leave a Comment