Joi.megaJoy

de Cristina Dinescu – redactor
credit foto: George Dăscălescu

Adevăratele feţe ale oamenilor, cele din spatele machiajului, dau startul furtunii… Nişte măşti morbide. Jucată la Teatrul Odeon, miercuri, 19 mai, „joi.megaJoy“ se învârte în jurul snobismului, frustrării şi neputinţei de a da timpul înapoi, de a întineri. O piesă de Katalin Thuroczy şi un spectacol de Radu Afrim, întregul joc se bazează pe comicul de situaţie.


Joi.megaJoy


În fiecare joi, Zsuzsa (Dorina Lazăr) îşi invită cunoştinţele la o masă care, într-un final, le reuneşte doar trecutul. Printre o farfurie de supă şi un pateu, aceştia îşi aduc aminte de sexualitatea din tinereţe, de foştii soţi sau, pur şi simplu, de anii pierduţi. Se ceartă, ţipă, urlă, zbiară, se critică reciproc şi se amăgesc cu prezentul.
Sandor (Virgil Andriescu) încă mai trezeşte un anumit strop de pasiune în femeile prezente, care nu-şi dau seama de penibilul spre care alunecă. Un „adevărat rival“ al acestuia este Istvan (Constantin Cojocaru), care este senil, mai mult decât ar putea să fie vreodată viril.


Joi.megaJoy


Liga feminină predomină, bătrâneţea e în floare, iar lăcomia şi frustrările amoroase sunt cântate în cor. Ca de obicei, bârfa este principalul mijloc de delectare, iar dragostea este cea mai dureroasă amintire.
Un spectacol lung, un spectacol la care ai nevoie de răbdare, dar un spectacol care merită.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.