OLEANNA la Tete-a-Tete Coffee Art & Chill

Oleanna 24 mai

Tete-a-Tete Coffee Art & Chill
marti, 24 mai 2011, ora 20:30

De: David Mamet
Cu: Mircea Postelnicu, Victoria Raileanu
Regia: Andrei Aradits

OLEANNA subliniaza unele din cele mai elementare esecuri ale educatiei amenicane si pagubele pe care le face aceasta in randul tinerilor studenti. Piesa porneste de la un fapt banal si pune intr-o lumina radicala una dintre temele tabu ale political corectness-ului care primeaza in societatea americana: hartuirea sexuala. In final, intreaga structura ideologica a societatii americane este pusa sub semnul intrebarii.

Oleanna vine de fapt de la Ole Anna. Ole Bull (1810-1880) a fost un violonist norvegian, care, in calatoriile sale concertante prin lume, s-a indragostit de tinutul Pennsylvania. In jurul anului 1850, impreuna cu sotia sa Anna, a cumparat o suprafata intinsa de pamant si a pus bazele unei comunitati idealiste: Oleanna. Ea trebuia sa fie locul in care norvegienii puteau sa scape de tiraniile din tara de bastina, traind in pace. Din pacate, pamantul Oleannei nu a fost fertil, iar Ole Bull, impreuna cu multi conationali, au pierdut foarte multi bani si au fost nevoiti sa se intoarca in Norvegia.

Autorul piesei este scriitorul american DAVID MAMET, oaspete permanent pe Broadway, laureat al Premiului Pulitzer pentru dramaturgie si nominalizat la Oscar pentru scenariu.

Biletele se pot procura la intrare.
Pretul unui bilet este de 20 lei.

Tete-a-Tete Coffee Art & Chill
Parcul Herastrau, langa Gradina Japoneza
Rezervari: 0728 668 463

facebook.com/Tete.a.Tete.Chill

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *