Morcheeba – concert in formula initiala


Morcheeba in concert la Bucuresti

de Cristina Pop – redactor

Morcheeba revin în România pentru al patrulea an consecutiv, pe 5 octombrie, la Sala Palatului. Prima oară Morcheeba au fost în România în 2007, cu ocazia festivalului B’estfest. De atunci au mai avut două reprezentaţii în 2008, la Peninsula şi în 2009 în clubul Fratelli din Bucureşti.
După succesul de anul trecut, în care membrii formaţiei au petrecut cu fanii în urma concertului sold-out, se aşteaptă ca şi anul acesta trupa să fie la fel de apreciată de publicul român.
De această dată, trupa va fi prezentă în formula ei „iniţială“, cea care i-a adus succesul internaţional, împreună cu solista Skye Edwards.
Revenirea este marcată de cel de-al şaptelea album al formaţiei, „Blood like lemonade“, unul dintre cele mai introspective ale acestora. Odată cu revenirea solistei în 2010, după despărţirea de trupă în 2003, se revine şi la ceea ce criticii numesc „clasicul Morcheeba“, albumul apărând ca o aprofundare a „Big Calm“, din 1998. Trupa susţine că a fost nevoie de această trecere prin experimentele din ultimele cinci albume, pentru ca formaţia să poată scoate „Blood like lemonade“.

Fiind consideraţi pionieri ai trip-hop-ului, aceştia au trecut prin diverse combinări de stiluri, colaborări şi experimente. Trupa susţine că un lucru pe care l-a căutat dintotdeauna a fost să scoată albume care reprezintă treceri peste o altă barieră decât până atunci. Cu toate acestea, dacă ar trebui descris stilul lor, cele mai bune cuvinte ar fi „cald, nebulos şi psihedelic“.
Deşi trăsătura marcantă a trupei este amprenta downtempo, în decursul timpului aceştia au experimentat stilurile soul, R‘n’B, hip-hop, reggae, chill out, funk şi blues.
Morcheeba a debutat în mijlocul anilior ‘90 în Marea Britanie, vânzând mai mult de şase milioane de albume până în prezent. Cu toate că au cunoscut încă de la început un succes internaţional, cu piesa „The sea“ de pe cel de-al doilea album al lor, „Big Calm“, cei doi fraţi, Dj Paul Godfrey şi Ross Godfrey, au cunoscut-o pe Skye Edwards la o petrecere.

Morcheeba a debutat cu albumul „Who can you trust“ în 1996, urmat de „Big calm“ în 1998. „Fragments of freedom“ (2000) şi „Charango“ (2002) au fost utlimele albume scoase împreună cu solista Skye Edwards, iar următoarele două cu diverse colaborări: „The antidote“ în 2005 şi „Dive Deep“ în 2008.
Probabil tocmai datorită îmbinării atâtor stiluri, Morcheeba este o trupă ce are toate categoriile de fani şi care reuşeşte să creeze atmosferă oriunde ar concerta.
Preţul biletelor pentru anul acesta variază după categorie între 90 şi 200 de lei şi se pot achiziţiona prin reţeaua Eventim.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *