Interpretarea crimei – Jed Rubenfeld

Interpretarea crimei - teenpress


Interpretarea crimei - teenpress

de Cristina Dinescu – redactor
sursa foto: carti.meetmenow.ro

În învelişul unui thriller istoric, întâlnirea dintre Freud, Ferenczi, Jung şi Brill într-un roman poliţist arată de unde a început psihanaliza în S.U.A şi cu cine. Scrisă de Jed Rubenfeld, aceasta este cartea de debut a acestuia.

Fiind în prima, dar şi în ultima, sa vizită în State, respectiv New York, Sigmund Freud îşi face apariţia împreună cu discipolul său, Carl Jung, pentru a susţine nişte cursuri la o universitate. În aceeaşi seară, o tânără este găsită mutilată într-un apartament luxos. Următoarea zi este una norocoasă pentru Nora Acton, o altă tânără care scapă ca prin minune din mâinile aceluiaşi asasin sadic, dar din cauza şocului nu-şi poate aminti ceea ce s-a întâmplat. Stratham Young, un doctor american pasionat de viziunile lui Freud, este atras în acest joc şi trebuie să o ajute pe Nora Acton să-şi amintească cele întâmplate, dar din păcate, acesta se îndrăgosteşte de ea. Întregul caz este trecut prin mâinile fiecăruia dintre psihanalişti, încercând să descopere cine este asasinul şi ce secrete ascunde Nora Acton.

Un roman poliţist cu aerul din New York-ul secolului XX, unde totul se învârte în jurul psihanalizei şi a minţii întortocheate a omului. Dorinţele ascunse ies la iveală şi scandalizează societatea americană.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *