Gala Folk You! Florian Pittis – editia de Bucuresti (ziua 2)de Laura Zadunaischi – redactor
foto: Adriana Isăilă – colaborator foto

Cu ocazia zilelor Bucureştiului, gala de muzică folk organizată de Mişcarea de Rezistenţă ce promovează muzica de calitate, a continuat şi duminica aceasta, 18 septembrie, pe strada Franceză. Recitalurile au continuat pe scena amenajată în miezul unui oraş mereu circulat ziua, dar încremenit noaptea de masele oprite de trecători.

Concertul a fost deschis de distinsa folkistă Alina Manole, pe note uşoare de jazz, cu melodii care au amuzat ca de fiecare dată publicul: „Am un pitic“, „Căsătorie în stil italian“, „Prietenul invizibil“ etc. Încheiând cu piesa „Luna pătrată“ care a adus cuplurile mai aproape.


Mircea Vintilă a fost următorul interpret pe scenă, urmat de un alt Mircea, nimeni altul decât Mircea Baniciu. Amândoi au trezit nostalgii cântând piese ale fostului grup, destrămat, Pasărea Colibri, dar şi piese mai noi. „Hei Tramvai“, „Lăptăria lui Enache“ sau „Hanul lui Manuc“ au fost cântece mai mult decât potrivite pentru a trezi un Bucureşti modern înapoi la trecutul său.

„Vara la ţară“, „Mugur de fluier“ sau „Vânare de vânt“ au fost cântate cu melancolie de public, amintind de copilărie şi trecut, dar şi de viitorul pe care cu toţii îl sperăm mai bun. Concertul a întărit ideea că muzica a avut mereu ceva de spus împotriva regimului ceauşist, iar acum avem nevoie de aceeaşi energie în tot ceea ce facem, împotriva unui regim fără direcţie.


Zdob şi Zdub au încheiat spectacolul ţinut ca o contraofensivă împotriva nonvalorii, după cum afirmă Asociaţia „Mişcarea de Rezistenţă“. Publicul însuşi a reprezentat o mişcare de rezistenţă prin participarea sa.

Recommended Articles

1 Comment

  1. zdob zi zdub nu “zdob si zdup” 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *