Ginger heads


fotoreportaj realizat de Antonia Panaitescu – fotoreporter
şi Georgiana Balaban – fotoreporter

Culoarea roşcată a părului este cea mai rară culoare naturală. Aşadar, persoanele roşcate cu siguranţă nu trec neobservate pe stradă.

De-a lungul timpului, părul roşcat a stârnit apariţia superstiţiilor şi prejudecăţiilor, în care admiratia se împletea cu repulsia sau teama. Unii oameni credeau că roşcaţii sunt extrem de impulsivi şi violenţi. Această superstiţie se bazează pe faptul că scoţienii, dintre care cei mai mulţi sunt roşcaţi, sunt descendenţii celţilor, cunoscuţi pentru agresivitatea războinicilor lor.

Miturile despre roşcaţi sunt întâlnite în aproape toate culturile. Egiptenii considerau părul roşu aducător de ghinion şi, în consecinţă, oamenii roşcaţi trebuiau să scape de culoarea lor naturală, altfel riscau să fie arşi pe rug şi chiar îngropaţi de vii. Grecii antici erau de părere că roşcaţii se transformă în vampiri după moarte. În Evul Mediu, roşul era văzut drept culoarea diavolului.

În timpurile noastre, culoarea roşcată nu mai are conotaţii negative, din fericire pentru roşcaţii natural. În schimb, sunt priviţi cu admiraţie şi uneori chiar cu invidie.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *