Azi lansam un lampion

Azi lansam un lampion

Azi lansam un lampion

fotoreportaj de Robert Stoica – colaborator foto

Lampioanele chinezeşti sunt obiecte realizate din hârtie de diferite culori. Iniţial au fost folosite drept material auxiliar în domeniul militar. Azi, sunt utilizate pentru a aduce noroc (cu cât stau mai mult pe cer, cu atât mai mult noroc vor aduce şi cresc şansele de împlinire a unei dorinţe) şi prosperitate, a trimite rugăciuni şi dorinţe spre cer. De asemenea, mai sunt folosite şi la binecuvântarea culturilor, în diferite ritualuri religioase sau cu ocazia festivalurilor.

Azi lansam un lampion

Preţurile pentru un astfel de obiect pornesc de la 2 RON/bucata, acesta variind în funcţie de câte bucăţi cumpăraţi. Pentru a lansa un lampion, îţi trebuie o brichetă (cu chibritul nu o să reuşeşti deloc) şi pachetul cu lampionul şi parafina. După ce deschizi pachetul, despachetează lampionul, pune parafina şi începe să dai foc parafinei. Înainte de a da foc, trebuie să mai ţină minimum două persoane de lampion, altfel o să îl strici şi e păcat. Dacă bate vântul, îţi trebuie patru-cinci persoane. Ţine bricheta ~ un minut şi vei vedea cum ia foc parafina. Ţine lampionul fix, cât mai aproape de pământ şi lasă-l două-trei minute să se umple cu aer cald, în funcţie de vreme.

Azi lansam un lampion

După ce s-a umplut cu aer cald şi, dacă punem mâna pe el, este foarte cald tot, spunem dorinţa în gând şi îi dăm drumul.

Azi lansam un lampion

Să aveţi parte numai de dorinţe împlinite!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *