Noaptea cercetatorilor 2013 in Parcul Tineretului

Noaptea cercetatorilor 2013 in Parcul Tineretului

Noaptea cercetatorilor 2013 in Parcul Tineretului

deAna Parvu – seminarist

În seara de 27 septembrie, în parcul Tineretului a avut loc, cu ocazia unui proiect desfășurat în mai multe orașe din țară (precum Brașov, Oradea sau Galați), o demonstrație în direct a activităților desfășurate de diverși cercetători în vaste domenii. Pentru cei interesați și nu numai, au avut loc diverse demonstrații despre funcționarea roboților sau a diverselor mașini, filmulețe sau explicații apropo de încălzirea globală, precum și jocuri de cultură generală, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici. De asemenea, participanții au avut ocazia de a se înscrie în cadrul unei tombole și de a câștiga diverse premii. Potrivit organizării, au existat diverse „ZONE“ în funcție de domeniul pe care fiecare îl urmăreau, denumite foarte sugestiv (de exemplu: ZONA Sci FUN – pentru știință interactivă).

Proiectul s-a înscris în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, propunându-și să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare, pe înțelesul tuturor. În acest sens, printre cei care se ocupau de explicațiile și demonstrațiile fiecărei „ZONE“ erau atât studenți, cât și elevi de liceu deopotrivă, la fel de conciși și pricepuți.

Și cum organizatorii s-au gândit la toate, spre seară a fost pregătit și un concert al formației ROA, descurajat însă de frigul care se cam lăsase. Una peste alta, dacă ținem cont că vremea nu se poate controla, singurul lucru care poate fi „reproşat“ este faptul că nu știai unde să-ți arunci ochiul, sau cum să-ți arunci ochiul prin îmbulzeala care se formase.

Sunt convinsă că majoritatea celor care au participat au plecat cu ceva de acolo, iar pentru cei care și-ar fi dorit să ajungă sau cărora abia acum li s-a trezit parcă interesul, s-ar părea că se face și la anul. Până atunci, cum ar zice și ROA:„Ne place, place, place“!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *