Cosbuc’s summer flingde Andra-Maria Măciucă – colaborator
foto: Marius-Tudor Stoian – colaborator foto permanent

Marţi, 7 iunie 2011, orele 20.00… Nerăbdare, chef de distracţie, miros de vacanţă. După succesul pe care l-a avut balul mascat din 2010, cu tema „Black and white“, coşbucarii au organizat pentru al doilea an consecutiv „Balul verii“.

Vreţi să ştiţi de unde a pornit totul? Anul trecut, trei boboace şi-au propus să reunească vechile şi noile generaţii de elevi şi profesori… cum altfel decât printr-o petrecere de zile mari?!Diferenţe există, desigur, între balul de anul trecut şi cel de anul acesta. De exemplu, numărul organizatorilor a crescut de la trei la nouă. Pentru a fi mai accesibil în rândul liceenilor, aceştia au decis să aleagă ca locaţie „Kulturhaus“ în locul clubului „The Gate“.

La ora 21.30, trei eleve din clasa a X-a au dat oficial startul la distracţie. Câteva minute mai târziu, toţi cei aflaţi în club au început sã fredoneze „It’s my life“, moment emoţionant pentru mulţi dintre aceştia. 🙂
Un alt moment frumos la care au putut asista cei prezenţi a fost un „battle“: street dance vs. latino.


Krem (pe numele său real, Rãzvan Alexe) a încântat liceenii şi şi-a caracterizat genul muzical ca fiind „un altfel de rap“. Întrebat fiind ce oameni îşi doreşte în jurul lui atunci când e pe scenă, a răspuns: „un public tânăr, cu chef de viaţă“. Cel care l-a însoţit pe Krem a fost Paul Diaconescu, ambii făcând parte din Generaţia „Florin Zamfirescu“, considerată de mulţi cea mai bună din anii ‘70. Cei doi colaboratori ai UNATC au susţinut faptul că există o „promovare reciprocă“, întrucât întâlnim nişte cuvinte-cheie care îi caracterizează pe ambii: teatru, stand-up comedy, improvizaţie, toate acestea adresându-se unui public ţintă, cu vârstă cuprinsă între 18 şi 30 de ani. Cei care doresc să îi cunoască mai bine, pot urmări filmul de debut, în care a jucat Paul Diaconescu: „Bună! Ce faci?“ (regizor: Alexandru Maftei), dar şi apariţia pe piaţa muzicală, din vara aceasta, a albumului „Show a la Krem“.Printre invitaţii serii, s-a numărat şi Smokey, iubitor de muzică rap, care s-a făcut remarcat prin intermediul internetului. Pentru el, factorul principal pentru a reuşi în drumul pe care l-a ales este naturaleţea. Ca şi cei doi menţionaţi mai sus, caută un public open-minded, lucru pe care l-a văzut în coşbucari.

Să nu uităm însă de îmbrăcăminte, unde au fost impuse cămăşile – pentru băieţi şi o piesă vestimentară cu temă florală pentru domnişoare.Spre finalul petrecerii, câţiva dintre cei rămaşi au urcat pe scenă, de unde nu au coborât foarte uşor… 🙂 (au cântat la microfon, unii dintre ei spre amuzamentul celor rămaşi în încăperea cu pricina). Una peste alta, a fost o petrecere reuşită, care ne indică faptul că dorinţa organizatorilor se va îndeplini: vor face din acest bal o tradiţie. Iată cum o simplă seară de vară se poate transforma într-o seară memorabilă, de unde nu au lipsit lumea bună, muzica antrenantă şi… atmosfera extraordinară!

Vezi toate pozele

Vezi clipuri de la eveniment

Recommended Articles

5 Comments

  1. Nici-un cuvant despre trupa Sketch ?

  2. La unele fotografii au cam fost taiate degete, maini, picioare… Aveti grija la incadrare 🙂 In rest sunt ok, exeptie ultima, putin supraexpusa 🙂

    Frumos articol, felicitari 🙂

  3. Doua vorbe despre “Generatia 2011” a UNATC. Intr-adevar se pare ca va fi una de exceptie, iar Paul Diaconescu (intrat acum o saptamana la Master/actorie pe locul doi)este cu siguranta un reprezentant de frunte.

  4. Doua vorbe despre “Generatia 2011” a UNATC. Intr-adevar se pare ca va fi una de exceptie, iar Paul Diaconescu (intrat acum o saptamana la Master-actorie, pe locul doi)este cu siguranta un reprezentant de frunte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *