Teatru: Rinocerul indragostit


Rinocerul Indragostit

de Nicoleta Constantin – redactor
foto: Ciprian Duică

Ce faci atunci când te îndrăgosteşti de o persoană şi ea nu îşi dă seama de sentimentele tale? Cum faci să-i câştigi atenţia? Cum faci să o înţelegi şi să-i fi mai aproape? Crezi că merită să dăruieşti totul pentru a fi alături de persoana iubită? Ce înseamnă dragostea pentru tine?

Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care ni le punem într-o zi obişnuită cu soare şi la care căutam răspunsuri atunci când iubim pe cineva. Piesa de teatru „Rinocerul îndrăgostit“ de Liao Yimei îşi propune să ne răspundă şi să ne ofere sfaturi cu privire la bucuria şi dezamăgirea pe care o aduce dragostea în viaţa fiecăruia dintre noi.

Subiectul centrează sentimentul de dragoste care apare în inima personajului principal, Ma Lu (un îngrijitor de animale de la grădina zoologică) pentru frumoasa Ming Ming, secretara biroului de administraţie. Intriga porneşte atunci când Ming Ming este părăsită de iubitul său, poetul Feng Shui, şi aceasta găseşte consolare în cuvintele lui Ma Lu.


Rinocerul Indragostit

Personajul Ma Lu este interpretat de actorul Dan Bordeianu, care într-un interviu afirma despre rol: „Nu a fost deloc uşor să intru în pielea acestui personaj. Dar am avut noroc de un regizor bun, domnul Mihai Lungeanu“. Personajul feminin este interpretat de actriţa Raluca Gheorghiu, care reuşeste să stârnească reacţii din partea publicului la fiecare replică.

Un alt personaj important este profesorul dragostei, care vine cu nişte răspunsuri pentru cei dezamăgiţi în amor. El propune zece metode pentru a scăpa de persoana care ţi-a înşelat încrederea. Deznodământul piesei este unul deschis, fiecare alege ce agreează mai mult: Ming Ming acceptă să fie alături de Ma Lu sau Ming Ming îşi respectă decizia de a călători în Japonia pentru a se întoarce la Feng Shui.

În concluzie, „Rinocerul îndrăgostit“ de Liao Yimei nu este o piesă de teatru simplă, nu este uşor să vorbeşti despre dragoste, dezamăgire, bucurie şi speranţă. Nu este simplu nici pentru public să-şi retrăiască unele amintiri sau să găsească răspunsuri la întrebările care îi măcinau de ceva ani.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *