Alt barbat. Alta femeie


Alt barbat. Alta femeie

de Nicoleta Constantin – redactor
foto: Laura Zadunaischi – redactor

Cum reuşesc doi oameni îndrăgostiţi să rămână într-o relaţie? Cum arată doi oameni care se iubesc la bătrâneţe? Ce au clădit doi într-o viaţă? Piesa de teatru „Alt bărbat. Altă femeie“ îmbină răspunsul la cele trei întrebări de mai sus într-o pantonimă profesionistă, cu dans, step şi muzică. Doi actori încântători, Adelaida Zamfira şi Nicolae Nastasia, stăpâni ai expresei feţei şi ai mişcărilor corpului „se joacă“ uşor împreună, fără cuvinte, cu viaţa de cuplu.


Alt barbat. Alta femeie

O coregrafie realizată de Andreea Duţă şi regia semnată de actorul Nicolae Nastasia, în care scenele curg asemnea unui izvor de munte, dezvăluind secvenţe din viaţa unui bărbat şi a unei femei. Cei doi, de la primul trandafir dăruit, îşi trăiesc povestea de dragoste în faţa publicului cu bune şi rele. Deşi „învelită“ de umor, regăsesc în ea momente de ceartă (când te apucă depresia ca femeie, iar el nu are nimic de zis – doar te priveşte şi în gând îşi spune „nu mai support!“), momente de gelozie din partea bărbatului (care nu suportă să te privească cochetând cu alt bărbat când aţi ieşit în oraş), momente când nu mai ai sa-i spui nimic nou celui de lângă tine; momente când faceţi dragoste prima oară, când ajungeţi la bătrâneţe şi zâmbiţi senin amândoi pe două scaune în cerdacul casei, momente când lupţi – ca şi cum ai înota într-o mare – să reaprinzi flacăra iubirii. Cea mai amuzantă scenă a fost aceea în care bărbatul încearcă să fie un erou pentru femeie – aici apare el cu un tricou de Superman şi o salvează de un balon şi o umbrelă.


Alt barbat. Alta femeie

Timp de o oră fiecare din sală a fost plăcut surprins de cât de mult corpul uman poate grăi şi fără cuvinte. Aplauzele au fost dovada că publicul s-a înveselit şi a primit cu bucurie fiecare vers al cântecelor, fiecare mişcare a mâinilor celor doi şi fiecare pas de dans. „Alt bărbat. Altă femeie“, o piesă care a avut loc la cafeneaua cu iz parizian Tête-à-Tête Coffee Art & Chill, din Parcul Herăstrau, după cum şi numele o confirmă. Piesa merită să fie văzută de toţi cei care iubesc teatrul şi de cei care caută o metodă de relaxare. Uneori dansul, muzica şi pantonima creează mişcare acolo unde cuvintele tac. Şi iată că în această piesă mişcarea a demonstrat cel mai bine „expresia“ unui cuplu.


Alt barbat. Alta femeie

Recommended Articles

1 Comment

  1. Excelent articol!

    Bravo , Nico!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *