Film – Red tails

Red-Tails-UK-Poster

Red-Tails-UK-Poster

de Thomas Bărbulescu – redactor
foto: https://www.heyuguys.co.uk/

Apărut pe marile ecrane în anul 2012, Red Tails, este povestea unui escadron de piloți afro-americani care luptă pentru țara lor. Este produs de LucasFilm, în colaborare cu Twentith Century.

Filmul începe prin a ne prezenta situația escadronului 332 al piloților negri care este campat în Ramitelli, Italia. Aceștia sunt marginalizați, și de aceea luptă pe două fronturi. Un front este cel al bătăliilor aeriene, unde piloții nu prea aveau mari succese deoarece erau trimiși în misiuni de mâna a doua, iar celălalt front este cel al bătăliilor politice, unde Colonelul Bullard (jucat de Terrance Howard) încearcă să obțină misiuni și aparatură superioare față de cele actuale.

O ocazie apare, iar escadronul primește ordinul de a asigura suport aerian pentru operațiunea Shingle. Escadrila, condusă de Easy (jucat de Nate Parker), își indeplinește cu succes misiunea. Pe deasupra, un mic grup al escadrilei reușește să distrugă un aerodrom german.

Ca urmare a acestui succes, unitatea primește ordinul de a sprijinii bombardierele care plecau spre Germania Nazistă. Colonelul Bullard profită de ocazie și obține avioane noi, care ofereau escadronului un avantaj. Piloții încep să fie cunoscuți și apreciați, iar numele de cod care li se atribuie este Red Tails, deoarece ei își pictau cozile avioanelor cu roșu.

Dar o nouă provocare apare pentru escadron: trebuie să ofere suport aerian pentru bombardierele care aveau ca țintă Berlinul. Dar nu avea să intre în spațiul aerian al Berlinului, deoarece un alt escadron, de albi, îi va înlocui pe negrii. Deși, colonelul și maiorul nu sunt mulțumiți, ei trebuie să respecte ordinele. În ziua misiunii însă escadrila care trebuia să-i înlocuiască nu a apărut, iar cei din Red Tails și-au oferit suportul până în Berlin. Bătălia ce a urmat a fost cruntă, deoarece germanii i-au atacat cu avioane de luptă cu reacție.

Filmul se termină cu ceremonia de înmânare a medaliilor și de aprecierea a escadrilei 332.

Red Tails este un film cunoscut cu 8 nominalizări, două premii câștigate și un scor de 5.8 pe IMDB.

Recommended Articles

1 Comment

  1. This is spoiler :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *