Film – Percy Jackson: Sea of Monsters

Film - Percy Jackson - sea of monsters

Film - Percy Jackson - sea of monsters

de Andreea Samoilă – redactor
foto: www.imdb.com

Vara anului acesta ne-a adus în cinematografe și filmul „Percy Jackson: Sea of Monsters“, care este continuarea peliculei „Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief“. Având la bază cărțile scrise de Rick Riordan, filmele urmăresc povestea lui Percy, un adolescent aparent normal, care află că este un semizeu și că este fiul lui Poseidon.

În a doua parte a seriei, casa tuturor semizeilor, „Tabăra Half-Blood“, este în pericol din cauză că o creatură sparge scutul care o protejează, iar copacul Thaliei (care creează bariera) este otrăvit. Astfel, Percy alături de Grover, Annabeth, Tyson și Clarisse pornesc în căutarea Lânii de Aur, care avea puterea de a readuce la viață orice. Însă aceasta se afla în Marea Monștrilor, loc cunoscut de oameni ca Triunghiul Bermudelor, iar în căutarea Lânii se afla și Luke, care voia să îl învie pe Cronos și să distrugă Olimpul.

Întregul film se axează pe aventura lui Percy, dar și pe frustrarea acestuia din cauză că tatăl său, Poseidon, nu îi răspundea niciodată la cereri. Supărarea acestuia a fost accentuată când a apărut fratele său vitreg și ciclop, Tyson, care comunica cu tatăl lor.

Efectele speciale au fost numeroase și spectaculoase, iar faptul că pelicula a fost filmată în 3D, a făcut totul și mai impresionant. De asemenea, un mare plus l-au avut și actorii, care au jucat foarte bine. Printre aceștia se numără Logan Lerman (Percy Jackson), Brandon T. Jackson (Grover), Alexandra Daddario (Annabeth) și Jake Abel (Luke).

Însă, deși filmul se numea „Marea Monștrilor“, nu se prea poate spune că au apărut mulți monștri marini. Pe tot parcursul acestuia, a apărut doar unul, în rest făcându-și apariția creaturi care nu aveau nici o legătură cu apa.

Așadar, „Percy Jackson: Marea Monștrilor“ este un film destul de previzibil (chiar de pe la jumătatea acestuia îți poți da seama finalul) însă merită văzut deoarece efectele speciale sunt spectaculoase și e numai bun pentru a fi văzut într-o după amiază liniștită.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *